Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε σε συνέδριο για την ομοφυλοφιλία και το coming out. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην ανταπόκριση που έχει στη σημερινή κοινωνία, κάποιος ο οποίος δηλώνει ομοφυλόφιλος.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης τόνισε πως η εκκλησία μπορεί να βοηθήσει, καθώς στο εξωτερικό γίνονται μέχρι και γάμοι ομόφυλων ζευγαριών.

«Το έχουν πει αμάρτημα, ψυχική ασθένεια, κατάρα που έχει έρθει από άλλο γαλαξία. Και λες, επειδή δεν το έχουν εξηγήσει πολύ καλά, ίσως να το πούμε κάπως καλύτερα. Προφανώς πρέπει να το εξηγήσουμε. Είναι έτσι η κοινωνία, η θρησκεία και αυτό είναι περίεργο. Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία», ανέφερε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Στεναχωριέμαι για τη χώρα μου, γιατί καθρεφτίζεται μια αδυναμία της χώρας να κινηθεί προς τα μπροστά. Όταν έχεις μεγαλώσει 40 χλμ από τα σύνορα, χτυπάει λίγο πιο ιδιαίτερα η καρδιά σου. Μαθαίνεις να αγαπάς και τον απέναντι πιο εύκολα. Οπότε γι’ αυτό γίνεται το coming out, για να εκφραστείς καλύτερα και να εξηγήσεις κάποια πράγματα», δήλωσε σε άλλο σημείο.

«(Λένε) Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα από τον πλευρό του Αδάμ και εγώ ρωτάω: ήσουν πίσω από καμία φραουλιά και έβλεπες;», είπε αστειευόμενος. Χριστιανός ορθόδοξος είμαι και πιστεύω σε αυτούς που δίδαξαν την αγάπη αλλά θεωρώ ότι η εκκλησία μπορεί να μας βοηθήσει. Έξω μέχρι και γάμοι γίνονται εκεί πρέπει να εστιάσουμε στην πρόοδό μας», υπογράμμισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.