Αυτοκίνητα: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων στην Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αύξηση πωλήσεων για άλλον έναν μήνα σημείωσαν τα πετρελαιοκίνητα οχήματα στην Ελλάδα. Κατέγραψαν συνολικό μερίδιο αγοράς 19,1%, σημειώνοντας αύξηση 2,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο σχεδόν ένα στα πέντε αυτοκινητα είναι πετρελαιοκίνητο. Αύξηση 1,6% σημείωσαν και οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων  (ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) καταλαμβάνοντας 9% επί του συνόλου των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν.

Αρνητικό πρόσημο πωλήσεων σημείωσαν τα οχήματα με καύσιμο την βενζίνη (-3,2%), τα υβριδικά (-0,6%) και τα οχήματα με φυσικό αέριο (-0,7%), ενώ οριακή αύξηση 0,1% σημείωσαν τα οχήματα με υγραέριο.

Η αγαπημένη κατηγορία των Ελλήνων παρέμεινε η κατηγορία «Β», καθώς ένα στα δύο αυτοκίνητα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Από αυτά περισσότερο από τα μισά είναι SUV. Επόμενη αγαπημένη κατηγορία είναι η κατηγορία «C» με συνολικό μερίδιο αγοράς 31%, ενώ ακολούθησε η κατηγορία Α με συνολικό μερίδιο 6,5%. Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 17,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.