Σάλος στη Βρετανία με την υπουργό Παιδείας: Με Rolex 11.000 ευρώ στο χέρι ζητάει από τους απεργούς να είναι… ρεαλιστές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Βρετανίδα υπουργός Παιδείας προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις της για τους απεργούς δασκάλους, ενώ φορούσε Rolex αξίας 11.000 ευρώ.

Τα φώτα της δημοσιότητας αλλά για τους λάθος λόγους τράβηξε η υπουργός Παιδείας της Βρετανίας, Gillian Keegan, η οποία φορώντας ένα ρολόι της Rolex αξίας 11.000 ευρώ, προέτρεψε χθες τους απεργούς δασκάλους να είναι “ρεαλιστές” με τις μισθολογικές απαιτήσεις τους.

Και όλο αυτό, την στιγμή που η Βρετανία επιστρέφει σε ένα μίνι lockdown σήμερα, καθώς 500.000 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων 300.000 δασκάλων, προχώρησαν σε μαζική απεργία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 85% των σχολείων της Αγγλίας και της Ουαλίας – έως και 23.000 συνολικά – αναμένεται να κλείσουν τις πόρτες τους σε ορισμένους ή όλους τους μαθητές τους.

Η Βρετανίδα πολιτικός, η οποία μεγάλωσε σε μια οικογένεια εργατικής τάξης και άφησε το σχολείο στα 16 της, έχει κατηγορήσει στο παρελθόν όσους επικρίνουν τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ που φοράει, για υποκρισία.

Συζητώντας για τις απεργίες σήμερα είπε ότι αναμένει ότι τα περισσότερα σχολεία θα ανοίξουν την Τετάρτη παρά την απεργία των δασκάλων.

Μιλώντας στο BBC Breakfast, δήλωσε: “Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι να εξετάζουμε τον πληθωρισμό. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να τροφοδοτήσουμε τον πληθωρισμό με αυξήσεις μισθών που τον καταστρέφουν. Πρέπει να φροντίσουμε για όλους στην οικονομία”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.