«Ωρα Πατρών»: Καιροσκοπισμός της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ανέφερε:

Το δικαίωμα στην εργασία αφενός έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, γιατί συνδέεται με την ανθρώπινη υπόσταση, αφετέρου είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και ψυχική υγεία κάθε ατόμου αλλά και την επιβίωση του.
Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών αποκάλυψε την τυχοδιωκτική και καιροσκοπική πολιτική που ακολούθησε ο δήμαρχος κ. Πελετίδης σχετικά με τους εργαζόμενους της κοινωφελούς. Προεκλογικά υποσχέθηκε ότι θα τους μονιμοποιήσει, τους εγκατέλειψε ωστόσο μετά τις εκλογές, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει σαν «ασπίδα» τη νομική υπηρεσία.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 01/02/2023 γίναμε μάρτυρες της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να μεταθέσει τις ευθύνες και να μην συνηγορήσει στο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν δικαστικά, όπως επιθυμούν, την παραμονή τους για μερικούς μήνες.
Το δικαίωμα στην εργασία είναι όμως και η διαφορά μεταξύ της συντηρητικής και της Προοδευτικής πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι ζητούσαν να συνηγορήσει το δημοτικό συμβούλιο στο δικαίωμα τους να καταθέσουν τα ασφαλιστικά μέτρα σε άλλη πόλη.
Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν έχουν ημερομηνία λήξης ούτε περιορίζονται τοπικά. Η Ώρα Πατρών στάθηκε για άλλη μία φορά δίπλα στους εργαζόμενους.
Δεν παραγνωρίζουμε ότι το πολιτικό περιβάλλον μετά το 2019 και η πολιτική  της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι εχθρική απέναντι στους εργαζόμενους και τα εργατικά τους δικαιώματα, κάτι που η παράταξή μας επανειλημμένα έχει αναδείξει και καταγγείλει.
Με ψήφους της αντιπολίτευσης 24 υπέρ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν το δικαίωμα στο όνειρο, έναντι 21 ψήφων που πήρε η πρόταση Πελετίδη.
Η αλαζονεία είναι το δηλητήριο που γονατίζει τη δημοκρατία κ. Πελετίδη…

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.