Δυτική Αχαΐα: Στο δρόμο της αποκατάστασης το παλιό Δημοτικό σχολείο στη Χαραυγή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Στο δρόμο της αποκατάστασης το παλιό Δημοτικό σχολείο στη Χαραυγή»

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στη Χαραυγή. Πρόκειται για ένα κτίριο βαθιά ριζωμένο στις συνειδήσεις των κατοίκων που παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο με όλα τα σημάδια από τη φθορά του χρόνου.

 

Η αποκατάστασή του και η χρήση του για τις πολιτιστικές και κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της Χαραυγής αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση η οποία γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας της δημοτικής αρχής για επισκευή και αναβάθμιση δημοτικών κτισμάτων και τη διάθεσή τους στις τοπικές κοινωνίες για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες τέτοιες σημαντικές παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί σε μια σειρά κτιρίων όπως η επικείμενη έναρξη εργασιών στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ στην Αχαγιά προϋπολογισμού  1,4 εκατ. ευρώ, ο κινηματογράφος Κριμπά στα Σαγέϊκα  Προϋπολογισμού 832.300 ευρώ, το παλιό Σχολαρχείο στην Άνω Αχαΐα  προϋπολογισμού 437.465 ευρώ. Για τις δύο τελευταίες παρεμβάσεις  έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και  έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο  Εσωτερικών για χρηματοδότηση. Σε ανάλογη πορεία βρίσκονται και τα Δημοτικά Σχολεία, στο Κράλη, στα Τσακώνικα κ.α.

 

«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι προγραμματισμένες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε διάφορα στάδια» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός μας είναι να παραλαμβάνουμε παλιά σχολεία, δημοτικά καταστήματα, χώρους πολιτισμού ή γενικά κτίρια εμβληματικά για τις τοπικές κοινωνίες και να τα μετατρέπουμε σε κύτταρα πολιτισμού δίνοντάς τους μια δεύτερη ζωή και παρέχοντας, στους συνδημότες που τα αγκαλιάζουν, μια σημαντική δυνατότητα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους».

«Αγώνας ανώμαλου δρόμου στα δάσος της Στροφιλιάς»

 

 

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας συνδιοργανώνει μαζί με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου το περιφερειακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στο δάσος της Στροφυλιάς.

 

Πρόκειται για έναν αγώνα με συμμετοχές αθλητών από πέντε νομούς: Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

 

Η διαδρομή έχει χαραχθεί μέσα στο δάσος κι αυτό προσδίδει ένα μοναδικό χαρακτήρα στη συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση ενώ στόχος των διοργανωτών είναι η αναβάθμιση της διοργάνωσης σε αγώνα με πανελλήνια συμμετοχή.

«Διαβούλευση για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας»

 

Ξεκινά η τρίτη φάση της διαβούλευσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στην Κάτω Αχαΐα και στο Δήμο ευρύτερα.

 

Πρόκειται για μια σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αναπλάσεις πεζοδρομίων/πεζοδρομήσεις. Προστασία σχολείων, στάθμευση, ποδήλατο, μέσα μαζικής μεταφοράς, ήπια κυκλοφορία και παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας.

 

Στο πλαίσιο της 3ης Θεματικής Διαβούλευσης του ΣΒΑΚ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις παρατηρήσεις/ τοποθέτησή τους επί των μέτρων που σχεδιάστηκαν με στόχο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στον παρακάτω σύνδεσμο (link) https://forms.gle/LXB8s6zkvownb9Uc9

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.