Μητσοτάκης: Στόχος η fast track λύση στις εκκρεμείς συντάξεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε με νέα ανάρτηση στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Στην αρχή της ανάρτησης του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον χαμό των δύο πιλότων που σκοτώθηκαν στην συντριβή του Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας νότια της Ανδραβίδας.

«Τα λόγια είναι φτωχά και δεν θέλω να γράψω περισσότερα γι’ αυτό γιατί πιστεύω πως αισθανόμαστε την ίδια ευγνωμοσύνη και το ίδιο δέος για τους ανθρώπους αυτούς που δίνουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την Πατρίδα. Είναι ένα συναίσθημα που μας ενώνει – δεν χρειάζεται να το περιγράψω», αναφέρει.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε λύση με διαδικασία fast track»

Στην συνέχεια αναφέρεται στο Νομοσχέδιο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη. Παράλληλα μιλά για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις. Στόχος μας είναι να δώσουμε λύση με διαδικασία fast track – με το ίδιο μοντέλο δηλαδή που ακολουθήσαμε για να βάλουμε τέλος στην ντροπή των εκκρεμών κύριων συντάξεων.

Για όσους όμως περιμένουν ακόμη να εκδοθεί η επικουρική τους σύνταξη, θα πάρουν προκαταβολή 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης αν πρόκειται για επικουρική λόγω γήρατος, και 50 ευρώ για επικουρικές λόγω αναπηρίας ή θανάτου. «Δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια, τα χρήματα θα μπουν στον λογαριασμό τους μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για να το πω απλά: αν κάποιος που πληροί όλες τις προϋποθέσεις περιμένει ένα χρόνο για την επικουρική του σύνταξη λόγω γήρατος, θα εισπράξει 1.200 ευρώ».

Όλη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.