Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πού θα σταλούν μηνύματα 112

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει τη χώρα, ενώ οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από αύριο Κυριακή (05.02.2023). Στο πλαίσιο της βέλτιστης προετοιμασίας όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στην σύσκεψη, υπό τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Σημειώνεται ότι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να συνδράμουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

«Στη σύσκεψη δόθηκαν σαφείς οδηγίες» δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος. Το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 προς τους πολίτες που βρίσκονται σε Εύβοια, Βόρειες Σποράδες, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Αττικής.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, ενώ απαραίτητη κρίνεται η προμήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων από όλους τους οδηγούς.

«Επαναλαμβάνουμε την ισχυρή σύσταση, παίρνουμε μέτρα αυτοπροστασίας και περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τροχαία και Πυροσβεστική βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και στην Αττική έχουν στηθεί δέκα σταθμοί που θα συνδράμουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει λόγω της κακοκαιρίας.

«Επαναλαμβάνουμε την ισχυρή σύσταση, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες» πρόσθεσε – μεταξύ άλλων – ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος. «Στόχος είναι η άμεση αντιμετώπιση σε οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει» σημείωσε επίσης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος είπε πως και αύριο, Κυριακή (05.02.2023) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.