Πέθανε ο Paco Rabanne

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Paco Rabanne μεγαλούργησε τη δεκαετία του ’60 χάρη στις πειραματικές συλλογές του με φορέματα, ενώ απέκτησε παγκόσμια φήμη για τα εκκεντρικά του σχέδια.

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 88 ετών, ο διεθνούς φήμης Ισπανός σχεδιαστής μόδας Paco Rabanne, ο οποίος ταυτίστηκε με την Space Age αισθητική των 60’s αλλά και την αρωματοποιία, καθώς τα αρώματα με την υπογραφή του σημείωσαν τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη LeMonde, ο Rabanne πέθανε στο Portstall στο Finistère όπου είχε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα.

Ο Paco Rabanne γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1934 στο Σαν Σεμπαστιάν της Βασκωνίας στην Ισπανία. Με την έναρξη του Ισπανικού Εμφυλίου αυτός και η μητέρα του, η οποία εργαζόταν ως μοδίστρα, διέφυγαν Γαλλία. Εκεί, μεγαλώνοντας σπούδασε αρχιτεκτονική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισίου, από την οποία αποφοίτησε το 1964, γρήγορα όμως προτίμησε να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από οίκους μόδας όπως οι Givenchy, Dior και Balenciaga ενώ από το 1966 ξεκίνησε να παρουσιάζει τις δικές του δημιουργίες, οι οποίες σύντομα ξεχώρισαν τόσο όσον αφορά τον τομέα της ένδυσης όσο και στα κοσμήματα. Την ίδια δεκαετία, ο Rabanne από κοινού με τους Αντρέ Κουρέζ και Ρούντι Γκερνράιχ συνέβαλαν στη μεταστροφή της γυναικείας μόδας από το σοφιστικέ στιλ σε πιο λιτές και «κοριτσίστικες» προτιμήσεις, ενώ η τέχνη και η αρχιτεκτονική χρησίμευσαν ως πηγές έμπνευσής του.

Το 1968, δημιούργησε το φόρεμα της Τζέιν Φόντα για την ταινία Μπαρμπαρέλα, ενώ κατά τη δεκαετία του 1970, ήταν ο πρώτος σχεδιαστής μόδας που χρησιμοποίησε στις επιδείξεις του μοντέλα όπως η Naomi Campbell.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.