Σουηδία: Θα θανατωθούν δεκάδες λύκοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Σουηδικός Κυνηγετικός Σύλλογος λέει ότι η θανάτωση η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 10 από τα ζώα, είναι απαραίτητη για τον έλεγχο του πληθυσμού τους

Συνολικά 75 λύκοι- από έναν πληθυσμό 460 ζώων – θα θανατωθούν από Σουηδούς κυνηγούς σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση για την χώρα, όπως μεταδίδει ο Independent.Ο Σουηδικός Κυνηγετικός Σύλλογος λέει ότι η θανάτωση, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 10 από τα ζώα, είναι απαραίτητη για τον έλεγχο του πληθυσμού τους.Όμως, οι οικολόγοι υποστηρίζουν ότι ο πληθυσμός των άγριων ζώων στη Σουηδία είναι ήδη χαμηλότερος από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η οποία εκτιμάται ότι έχει 3.000 λύκους. Αρκετές οργανώσεις προστασίας της φύσης έχουν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για το κυνήγι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Daniel Ekblom από την ομάδα διαχείρισης της άγριας ζωής της Nature Conservation Society στο Gävleborg, δήλωσε: «Είναι τραγικό. Θα μπορούσε να έχει συνέπειες για πολύ καιρό ακόμη. Αποθαρρύνεσαι. Υπάρχει η μία έκθεση ότι ο πληθυσμός των λύκων έχει μεγάλα προβλήματα, αλλά αυτοί (η σουηδική κυβέρνηση) δεν το παίρνουν στα σοβαρά».

Στο κυνήγι του φετινού χειμώνα θα θανατωθούν έως και 75 λύκοι, σε σύγκριση με τους 203 που έχουν θανατωθεί συνολικά κατά τη διάρκεια όλων των αδειοδοτημένων κυνηγιών από το 2010. Τα εν λόγω κυνήγια θα πραγματοποιηθούν σε πέντε νομούς που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο πληθυσμό λύκων.

Ο Peter Eriksson, πρόεδρος της κυνηγετικής ένωσης, δήλωσε απ΄την πλευρά του: «Θα ήθελα να δω μια κατανομή αυτό το χειμώνα που να περιορίζει τη φυλή στα περίπου 300 ζώα».

«Το έργο της Σουηδικής Ένωσης Κυνηγών για να μπει σε τάξη η διαχείριση των λύκων συνεχίζεται. Είμαι χαρούμενος που για πρώτη φορά έχουμε ένα κυνήγι λύκου που αξίζει το όνομά του. Είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε. Το κυνήγι είναι απολύτως απαραίτητο για την επιβράδυνση της αύξησης των λύκων», πρόσθεσε ο Gunnar Glöersen, υπεύθυνος για τα αρπακτικά στην Ένωση Κυνηγών της Σουηδίας.

Οι λύκοι κυνηγήθηκαν ουσιαστικά μέχρι εξαφάνισης στη Σουηδία τη δεκαετία του 1960, αλλά μετανάστευσαν ξανά τη δεκαετία του 1980.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.