Μπιλ Γκέιτς: «Θα είναι πολύ καλύτερα για όσους γεννηθούν σε 20 χρόνια»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Πολύ αισιόδοξος» για το μέλλον της ανθρωπότητας στη Γη δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς. Παρά τις προκλήσεις των καιρών μας, ο μεγιστάνας είπε πως όσοι γεννηθούν τις επόμενες δεκαετίες θα περάσουν καλύτερα απ΄όσους γεννήθηκαν σε άλλες περιόδους της Ιστορίας.«Είμαι, ακόμη, πολύ αισιόδοξος πως θα είναι πολύ καλύτερα σε 20 χρόνια από τώρα, 40 χρόνια, 60 χρόνια απ΄ότι οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν» ανέφερε στο think tank Lowy Institute.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από αποκαρδιωτικές τάσεις, σημείωσε ο Γκέιτς – όπως η ανεπαρκής παγκόσμια αντίδραση στην πανδημία της Covid-19, η αποτυχία κυβερνήσεων στην επίτευξη στόχων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η αυξημένη πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαισιόδοξοι χάνουν την πλήρη εικόνα. «Είναι εύκολο να έχουμε μια πιο αρνητική άποψη για ορισμένες από αυτές τις τάσεις από ό,τι είναι πραγματικά δίκαιο, κατά την άποψή μου» είπε και αναφέρθηκε στις προόδους στη δημόσια υγεία, σημειώνοντας ότι τα παγκόσμια ποσοστά θνησιμότητας για παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν μειωθεί στο μισό τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

«Θα θεραπεύσουμε την παχυσαρκία, θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο, θα εξαλείψουμε την πολιομυελίτιδα» είπε σε άλλο σημείο, ενώ εξήρε τις δυνατότητες για φθηνή και αποτελεσματική τεχνολογία πράσινης ενέργειας αλλά και στις εξελίξεις που καθιστούν ευκολότερη την εκπαίδευση, παγκοσμίως.

Κοιτάζοντας πίσω στην Ιστορία, είναι σαφές ότι τα πράγματα συνεχίζουν να βελτιώνονται, πρόσθεσε.

«Κάντε ζουμ και πείτε “Εντάξει, πού ήμασταν πριν από 300 χρόνια;”» ρώτησε ο Γκέιτς, σημειώνοντας ότι η μέση διάρκεια ζωής των ανθρώπων έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους τρεις αιώνες. Το 1700, ο μέσος άνθρωπος πέθαινε πριν φτάσει την ηλικία των 40 ετών. Σήμερα το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ είναι 76,1 χρόνια.

«Δεν είχε σημασία αν ήσουν βασιλιάς ή φτωχός, η παιδική θνησιμότητα ήταν τεράστια και τα επίπεδα αλφαβητισμού εξαιρετικά χαμηλά» δήλωσε.

Με πληροφορίες από CNBC

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.