Το συγκινητικό «αντίο» της κόρης του Παντελή Κοκκόση – «Εσύ επέλεξες να παλέψεις»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον λογιστή και παλαίμαχο μπασκετμπολίστα της Απολλωνιάδας, Παντελής Κοκκόσης.

Με μια σπαρακτική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κόρη του, Χρυσηίδα Κοκκόση, τον αποχαιρετά γράφοντας:

Μπαμπά μου, στον κυκεώνα εν ονόματι ζωή, εσύ επέλεξες να παλέψεις. Από την αρχή έως το τέλος, με καρδιά και πνεύμα παρατεταγμένα πάντα στην πρώτη γραμμή. Και με προσπάθεια αέναη να κρατήσεις την υπόσταση και την αξιοπρέπεια σου ψηλά, έναντι στον δράκο αυτό που ξεγύμνωνε κάθε μέρα και από λίγο κάθε πτυχή του εαυτού σου.

Μακάρι στον κυκεώνα, της δικής σου ζωής, να κατάφερα έστω και στο ελάχιστο να απαλύνω την οδύνη σου, να ανακουφίσω τον πόνο σου και να σου ανταποδώσω όση τρυφερότητα είχα λάβει από σένα. Αγαπηθήκαμε πολύ και βαθιά. Αφουγκραστήκαμε ο ένας τον άλλον, διαπιστώνοντας πως το καθρέφτισμα της ψυχής μας προέρχεται τελικά από το ίδιο κράμα. Ήμουν εκεί. Σε κάθε ανάσα σου. Σε κάθε νεύμα, σε κάθε ανάγκη σου να υπάρχω δίπλα σου για να νιώθεις ασφαλής.

Δεν θα μπορούσα να νιώθω παραπάνω ευγνώμων για ό,τι ήσουν και κυρίως για ό,τι υπηρξες και πρέσβευες μέσα από τα δικά μου μάτια. Η ζωή αρχίζει από ‘δω και πέρα. Και ξέρω καλύτερα από τον καθένα, ότι αυτό ήταν που είχες περισσότερο ανάγκη από τίποτα άλλο. Την λύτρωση.

Να παραμείνεις φωτεινός, κρατώντας τον άνθρωπο της αλήθειας, της ευθύτητας, της γενναιοδωρίας και της αξιοπρέπειας, πάντα ψηλά. Έτσι όπως σ’αγαπήσαμε όλοι. Καλό ταξίδι μπαμπά μας! Σε κρατάμε στην καρδιά μας. Εκεί που σίγουρα, θα υπάρχεις πάντα.

Με αγάπη, η οικογένειά σου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.