Το Σωματείο «Ιπποκράτης» για το Νοσοκομείο 409 και τη σύσκεψη με τον Δήμαρχο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ 409 ΓΣΝ ΠΑΤΡΩΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑ ΕΞΗΣ

Το Σωματείο μας συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Πατρέων και άλλους Φορείς, την Πέμπτη 26.1.2023 για το μέλλον του πρώην 409 ΓΣΝ Πατρών.

Για το πρώην 409 ΓΣΝ και στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η παραμονή του, για Δημόσια Υγειονομική χρήση και να στεγάσει δομές που είναι απαραίτητες και λείπουν από την περιοχή μας.

Απόψεις και θέσεις για το τι δομές μπορεί να στεγάσει το 409 είναι δεδομένο ότι μπορεί να υπάρξουν πολλές.Τα κριτήρια επιλογής για το τι είδους δομή θα πρέπει να στεγάσει το 409, πρέπει να έχουν γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και μόνο.

Το πρώτο κριτήριο και σημαντικό θα πρέπει να είναι ότι αυτή η δομή, θα πρέπει να είναι αυτοτελής και να μην έχει καμία εξάρτηση από τις ήδη υπάρχουσες δομές της περιοχής μας.

Ένα δεύτερο κριτήριο θα πρέπει να είναι η λειτουργία της ως δημόσια δομή υγείας για την αποσυμπίεση των ήδη υπαρχουσών δομών της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα θα μπορούσε το 409 να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου 24ωρης λειτουργίας, που τόσο ανάγκη έχει η πόλη μας. Όλα όμως αυτά για να υλοποιηθούν θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον υπαρκτό κίνδυνο, που είναι η παράδοση του 409 ΓΣΝ για 70 χρόνια σε ιδιώτη επενδυτή για οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Το Σωματείο μας θα συνέχίσει να δίνει το παρόν σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν και στη συνέχεια για την πραγματοποίηση του στόχου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.