Δωρεά οργάνων: Ενός λεπτού σιγή από τους γιατρούς για τον 6χρονο Θωμά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν το απόγευμα η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι στον άτυχο Θωμά από τα Γρεβενά, το 6χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή ανακοπή.

Το μεγαλείο της ψυχής των γονιών του, προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση καθώς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του ώστε να χαρίσουν ζωή.

Οι δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα ξεκίνησαν τη διαδικασία 1:30 το πρωί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Προτού ξεκινήσουν τη διαδικασία υποκλίθηκαν στον μικρό Θωμά και στους γονείς του τηρώντας μέσα στο χειρουργείο ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής για την απόφαση που πήραν.

Μάλιστα η μητέρα μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς ευχόμενη να πάνε όλα καλά. “Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει” είπε.

Την καρδιά λαμβάνει ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τορίνο, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Ολοκληρώθηκε η αφαίρεση του οργάνου και με όχημα μεταφέρεται στον Άραξο όπου περιμένει αεροσκάφος για να τη μεταφέρει στην Ιταλία. Το χειρουργείο συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα μοσχεύματα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1.

Οι πνεύμονες θα δώσουν πνοή δύναμη σε έναν 11χρονο στο Μπέργκαμο, μέρος από το ήπαρ θα λάβει ένα βρέφος πέντε μηνών επίσης στο Μπέργκαμο και το άλλο τμήμα σε λήπτη στη Ρώμη, ενώ σε λήπτες εδώ στην Ελλάδα θα δοθούν οι νεφροί και οι κερατοειδείς.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι γονείς του Θωμά έχουν ζητήσει αντί στεφάνων στην κηδεία να δοθούν χρήματα για την αγορά απινιδωτών για τα σχολεία των Γρεβενών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.