Δένδιας από Πάτρα: «Πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας για να πείσουμε την ελληνική κοινωνία…»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Διαμορφώσαμε μία πολυπαραγοντική εθνική στρατηγική και διαμορφώσαμε μια δυνατότητα διπλωματικής, οικονομικής, στρατιωτικής ισχυροποίησης της πατρίδας μας, για να αποτρέψουμε προκαταβολικά οποιαδήποτε σκέψη εφαρμογής του αναθεωρητικού προτύπου, το οποίο φύεται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου και το οποίο εκπέμπεται εναντίον μας σχεδόν σε καθημερινή βάση, σαν οξεία απειλή».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα, η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όσον αφορά την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε:

«Η Ελλάδα διαχρονικά αγόραζε όπλα από την Γαλλία, αλλά η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που πέτυχε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία με συγκεκριμένο άρθρο, όπου η Γαλλία υπόσχεται την αμυντική της συνδρομή  εάν κινδυνεύσει η ελληνική επικράτεια, είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σχετικά με τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «έχουμε επανέλθει στα Βαλκάνια» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη οικονομική και στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια, για αυτό έχει ιστορική αποστολή, έχει υποχρέωση να πάρει από το χέρι με όλες τις δυνάμεις της τα δυτικά Βαλκάνια και να τα οδηγήσει προς την Ευρωπαϊκή οικογένεια».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Νίκος Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο και τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας στον ΟΗΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η χώρα μας αυτή την στιγμή τρέχει τρεις εκστρατείες συγχρόνως, δηλαδή να εκλεγεί μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου έχουμε ήδη 114 δεσμεύσεις, να εκλεγεί για πρώτη φορά στην ιστορία της πρόεδρος της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και να εκλεγεί, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, μέλος του συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Όπως επεσήμανε, «καταλαβαίνει οποιοσδήποτε την τεράστια αναβάθμιση που θα σημάνει για την χώρα η επίτευξη αυτών των τριών στόχων στους οποίους είμαστε ήδη αρκετά κοντά».

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «με ρωτάνε πολλοί, γιατί πήραμε μία τόσο σαφή θέση όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία» και εξήγησε: «Για την Ελλάδα δεν υπήρχε ερώτημα. Γιατί οτιδήποτε άλλο, οποιαδήποτε άλλη στάση, οποιαδήποτε άλλη τακτική θα σχετικοποιούσε  την αντίδραση απέναντι στο ίδιο αναθεωρητικό επιχείρημα που εμείς αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, επί τρεισήμισι χρόνια τώρα. Μερικά πράγματα στη ζωή είναι άσπρο – μαύρο. Η ανεξαρτησία των κρατών είναι άσπρο – μαύρο. Η εδαφική ακεραιότητα των κρατών είναι άσπρο – μαύρο. Το διεθνές δίκαιο είναι άσπρο – μαύρο. Το δίκαιο της θάλασσας είναι άσπρο – μαύρο και δεν μπορούμε εμείς να συνυπογράψουμε την σχετικοποίηση των αρχών αυτών, όπως επιδιώκει ο εξ ανατολών γείτονας Θα ήταν ολέθριο σφάλμα μας. Στην πραγματικότητα θα πυροβολούσαμε τα δικά μας πόδια».

Αναφερόμενος στην συνέχεια στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Νίκος Δένδιας  είπε, απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ότι «πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας για να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση, δικαιούται μία νέα τετραετία» προσθέτοντας:  «Και θα το ζητήσουμε αυτό κατ΄ αρχήν εν ονόματι των διαχρονικών αξιών της παράταξης που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η ΝΔ είναι το γνήσιο λαϊκό κόμμα και δεν μπορεί να αποστεί από αυτό το βασικό γενετικό του υλικό. Εμείς είμαστε το κόμμα που ιστορικά εξέφρασε στην Ελλάδα και την αγροτιά και τα ανερχόμενα στρώματα και την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Και πότε δεν ξεχάσαμε ότι στην πορεία αυτή, παρά τα λεγόμενα  και τα θρυλούμενα της αριστεράς, πρέπει να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο του καθημερινού μόχθου. Αυτό είναι το εκλογικό μας σώμα, αυτοί είναι οι κοινωνικοί μας συνομιλητές, με αυτούς θα ξαναδιαλεχθούμε και θα ζητήσουμε την εμπιστοσύνη τους για μία νέα τετραετία Μητσοτάκη».

Επίσης, είπε ότι «είμαι απολύτως αισιόδοξος για το πού θα πάμε τα επόμενα χρόνια, αν τηρηθεί η βασική παράμετρος της σοβαρότητας, της εργατικότητας και της ομοψυχίας, απέναντι στη δυσχέρεια» και πρόσθεσε: «Στις κρίσεις, όπως και στις φουρτούνες, υπάρχει μία βασική αρχή. Δεν μπορούν να κρατάνε πολλοί το τιμόνι, δεν μπορεί να γίνεται ατελείωτη κουβέντα για το πού πάει το καράβι, δεν είναι δυνατόν να περάσεις την τρικυμία εάν δεν υπάρχει καλός κουμανταδόρος. Εμείς λοιπόν, ενόψει της επιλογής που πρέπει να κάνει η ελληνική κοινωνία τους επόμενους μήνες, υποβάλλουμε με κάθε σεβασμό μπροστά της ότι έχουμε καταφέρει τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια.  Εμείς έχουμε μία σαφή πρόταση. Αυτή καταθέτουμε για μία νέα τετραετία, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.