Ανδραβίδα- Phantom: Θρήνος στα Τριπόταμα Καλαβρύτων για τον άτυχο Υποσμηναγό Μάριο –Μιχαήλ Τουρούτσικα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θρήνος σε Τρίπολη και Καλάβρυτα μετά την πτώση του F – 4 Φάντομ της Πολεμικής μας Αεροπορίας και τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – ΜΙχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών,

Ο άτυχος υποσμηναγός σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, είχε καταγωγή από Τρίπολη, εκεί τέλειωσε το Λύκειο και πέρασε στη Σχολή Ικάρων. Εχει καταγωγή και από τα Δολιανά Αρκαδίας. Η οικογένεια έχει δύο ακόμη παιδιά και δραστηριοποιείται σε περιοχή των Καλαβρύτων (Τριπόταμα) εδω και πολλά χρόνια.
Ήταν ένα παιδί ιδιαίτερα αγαπητό και η τραγική είδηση συγκλόνισε όλους.

Το χρονικό του δυστυχήματος
Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.

Όπως εικάζεται ένα τέταρτο αργότερα υπήρξε τεχνική βλάβη και οι δυο πιλότοι δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.

Στην εκδοχή ότι οι πιλότοι του F-4 δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης συνηγορεί και το γεγονός ότι στο σενάριο της άσκησης στην οποία έπαιρνε μέρος το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφους, ήταν η πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, περίπου στα 300 μέτρα από την θάλασσα.

Το μεσημέρι, εντοπίστηκαν συντρίμμια του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.