Βασίλης Τόπαλος: Έρχονται νέες καταθέσεις – Τι συνέβη πριν καταρρεύσει ο 16χρονος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας Βασίλης Τόπαλος.

Τη μοιραία μέρα όπου ο Βασίλης βρέθηκε λιπόθυμος στα αποδυτήρια φαίνεται πως στο γυμναστήριο βρίσκονταν ακόμη δεκαπέντε άτομα. Δεκαπέντε πρόσωπα που γνωρίζει η ασφάλεια και τα οποία, σύμφωνα με το Star, έχουν κληθεί για να δώσουν κατάθεση.

Ήδη οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους πήραν το Σάββατο (7/1) μια ακόμα κατάθεση από αθλητή που βρισκόταν στον χώρο. Ο ίδιος φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι γινόταν έντονη προπόνηση και όχι sparring.

Πώς ένας υγιέστατος αθλητής που πραγματοποιούσε τακτικά εξετάσεις, κατέληξε με οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα; Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, το συγκεκριμένο τραύμα δεν μπορεί να προκλήθηκε από την πτώση του νεαρού στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου αλλά κάτι πρέπει να προηγήθηκε.

«Έχουμε μία δημιουργία αιματώματος το οποίο, αρχίζει και μεγεθύνεται και πιέζει τον εγκέφαλο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί της πτώσης, θα πρέπει να έχει προηγηθεί πριν την κατάρρευση του ανήλικου».

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, Νίκος Γιδάκος, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι όσα ακούγονται για αγώνες sparring δεν αληθεύουν και ότι όσα λέγονται για αγώνες προσομοίωσης με μεγαλύτερο αθλητή δεν ισχύουν.

«Όχι δεν κάνανε sparring, κάνανε προπόνηση τακτικής, προπόνηση στόχων, προπόνηση η οποία προφανώς απαιτεί έντονη φυσική δραστηριότητα, έντονη φυσική κατάσταση. Προσπαθούμε να ανεβάσουμε παλμούς, προσπαθούμε να κουράσουμε τον αθλητή».

Από τη μεριά του, ο Αντώνης Γιαννούλας, τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, αναφέρει:

«Το ξέρετε ότι οι τεχνικές είναι πολύ πιο επικίνδυνες από ένα sparring; Γιατί μπορεί στην τεχνική να τα βάλω με έναν πολύ βαρύτερο, υποτίθεται τεχνική και τα χτυπήματα του αλλουνού δεν τα προσδιορίζει, και να είναι πολύ πιο δυνατά».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.