Συνελήφθη ο Πέτρος Τατσόπουλος – Κρατείται στο ΑΤ Ομονοίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνελήφθη ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος το βράδυ της Δευτέρας (01/30), μετά από μήνυση για ρατσιστικό λόγο.

Ο κ. Τατσόπουλος συνελήφθη μετά το πέρας εκδήλωσης με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;», στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Τατσόπουλος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε και βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του.

«Μόλις με συλλαμβάνουν το βλέπετε. Γιατί ένας »τύπος» λες και έχουμε θεοκρατία αυτή τη στιγμή (…) Ξέρω πολύ καλά ποιος έκανε τη μήνυση. Ο τύπος της trash tv κάνει μήνυση, κι εγώ πρέπει να την περάσω στο τμήμα», ακούγεται να λέει ο κ. Τατσόπουλος.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

Η είδηση έγινε γνωστή από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Τονίζουν πως ο κ. Τατσόπουλος δεν είπε το παραμικρό που να εμπίπτει στον ρατσιστικό νόμο, αλλά «εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του».

Είμαι έξαλλη!
Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που έχω στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο, βλασφημία και δεν ξέρω εγώ τι άλλη μπούρδα σκαρφίστηκαν.
Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του.
Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν!
Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα πάει περίπατο και για μια ακόμη φορά η αστυνομία δείχνει τα … σωστά αντανακλαστικά! Ντροπή!
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.