Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος»: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο αεροπλάνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:30 ο έλεγχος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στο αεροπλάνο Boeing 737 της Ryanair, από την Πολωνία, το οποίο νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (21/1) έστειλε ειδοποίηση για βόμβα.

Όπως έγινε γνωστό δεν βρέθηκε κανένας ύποπτος μηχανισμός Λίγο μετά τις 17:40 το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», αφού έφθασε στο αεροδρόμιο συνοδευμένο από ελληνικά F16.

Ακολούθησε έλεγχος για εκρηκτικά, αφού προηγουμένως, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες.

Σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. για την πτήση της Ryanair από την Πολωνία αναφέρει τα ακόλουθα:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στο αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο».

Το αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο Κατοβίτσε (Πολωνία) – Αθήνα, αφίχθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, και ελέγχθηκε από κλιμάκιο της αστυνομίας που ειδικεύεται στους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ τα F-16 που το συνόδευαν επέστρεψαν στη Ν. Αγχίαλο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του προς το «Ελ. Βενιζέλος», η κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν υπό έλεγχο καθώς οι πιλότοι ανταποκρίνονταν στις εντολές των Αρχών.

Επρόκειτο για προγραμματισμένη πτήση, η οποία έδωσε σήμα για απειλή βόμβας είτε με τηλέφωνο στην εταιρεία ή το έγραψε κάποιος στο νετ.

Αμέσως, απογειώθηκαν Ουγγρικά μαχητικά που το έπιασαν στην Ουγγαρία και στη συνέχεια πάνω από Β. Μακεδονία το έπιασαν δύο ελληνικά F-16 από την 330 Μοίρα στην Αγχίαλο, τα οποία το συνοδεύουν αποφεύγοντας κατοικημένες περιοχές, πάνω από θαλάσσα.

Ακολούθησε πορεία προς το Ελ. Βενιζέλος, όπου απομονώθηκε, για να μπουν οι ειδικοί για έλεγχο.

Νεότερα: Προσγειώθηκε στις 17.40 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair, που έστειλε ειδοποίηση για βόμβα.

Το αεροπλάνο, που συνοδευόταν από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας – όπως προβλέπει το πρωτόκολλο – εκτελούσε το δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα και μεταφέρει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 150 επιβάτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο.

 

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αρχικά θα γίνει έλεγχος όλων των επιβατών, που θα κατέβουν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια θα ελεγχθούν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.

Πρώτη ενημέρωση: Συναγερμός για βόμβα σε αεροπλάνο που πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο, ερχόμενο από την Πολωνία, έχει σημάνει στις Αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροπλάνο, μέσα από το οποίο εκπέμφθηκε το σήμα για βόμβα στο εσωτερικό του αεροσκάφους, συνοδεύτηκε από ελληνικά μαχητικά F-16.

Τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το επιβατηγό αεροπλάνο στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας μας, «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκεί, οι ελληνικές Αρχές προσπαθούν αυτήν τη στιγμή να εξακριβώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Η πτήση ήταν από την πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας, με προορισμό την Αθήνα. Πρόκειται για αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.