Τι συμβαίνει με τον ψευτο-γιατρό από τη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται για 5 θανάτους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα παρίστανε το γιατρό και φέρεται να ευθύνεται για το θάνατο πέντε ασθενών που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας.Η νέα υπόθεση ψευτογιατρού ήρθε στο φως μετά από πολύμηνη έρευνα στελεχών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 50χρονος φυσιοθεραπευτής φαίνεται πως συνεργαζόταν με ηλικιωμένο Γερμανό γιατρό και σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούσε τα θύματά του ακόμη και σε εκκλησίες, ενώ εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα οι παθόντες εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Υπόσχονταν θεραπείες σε ασθενείς που έπασχαν από νευρολογικά προβλήματα, στους οποίους χορηγούσε πανάκριβα δήθεν φάρμακα. Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση των δύο δραστών αρχίζει από το 2009 και φαίνεται πως τα θύματα είναι περίπου 15, με πέντε από τους ασθενείς να έχουν καταλήξει, ενώ το παράνομο όφελος που αποκόμισαν αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.