Σία Αναγνωστοπούλου: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Μάρκου Φ. Δραγούμη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου για τον θάνατο του Μάρκου Φ. Δραγούμη:

Σήμερα αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Μάρκο Φ. Δραγούμη. Τον σημαντικό μουσικολόγο και βυζαντινολόγο, επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας, τον τελευταίο εν ζωή ανεψιό του Ίωνα Δραγούμη.

Ο Μάρκος Φ. Δραγούμης, με επιστημονική συνέπεια και ιδιαίτερη λεπτότητα στην προσέγγιση του δημοτικού τραγουδιού και της βυζαντινής μουσικής, βοήθησε στην συλλογή και στην ηχογράφηση παραδοσιακών τραγουδιών από όλη την Ελλάδα και συνδέθηκε στενά από την δεκαετία του ’60, με το Ελληνικό Λαογραφικό Αρχείο, αυτή την κιβωτό μελέτης και καταγραφής της ελληνικής μουσικής, που ίδρυσε η Μέλπω Μερλιέ.

Έχοντας ως αφετηρία μια στέρεη κλασσική μουσική παιδεία, κατόρθωσε με επιμονή στην έρευνα και με σεβασμό στην ιστορικότητα των τοπικών πολιτισμικών συμπεριφορών και ταυτοτήτων, να συμβάλει ως υπεύθυνος του Αρχείου, στην συγκέντρωση ενός ανεκτίμητου πλούτου ηχογραφήσεων και εκδοτικού έργου.

Παντοτινό το ευχαριστώ μας στον Μάρκο Φ. Δραγούμη. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, στους φίλους του και τους συνεργάτες του.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.