Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και στα πεδινά αναμένεται να φέρει ο «πολικός αεροχείμαρρος» που πρόκειται να εκδηλωθεί προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας στη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Μαρουσάκη, ο «πολικός αεροχείμαρρος» θα κατέβει σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη στρεφόμενος προς τη χώρα μας για να οδηγήσει τον πολικό αέρα προς τα μέρη μας ο οποίος, καθώς θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα.

Από Πέμπτη – Παρασκευή και στη συνέχεια τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με συνθήκες παγετού προς τα κεντρικά και βόρεια, οι επικίνδυνοι βοριάδες (πρόσκαιρα νοτιάδες), οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές και τα πυκνά χιόνια ακόμη και στα πεδινά.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι νησιά του Αιγαίου μας θα ντυθούν και πάλι στα λευκά αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις θα πέφτει ή και να στρώνεται το χιόνι. Στο τελευταίο μια αυξημένη ετοιμότητα θα πρέπει να υπάρχει και στον νομό Αττικής όπου συγκεντρώνει υψηλές έως πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά με τις λεπτομέρειες να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες», τονίζει ο μετεωρολόγος.

Δείτε την ανάρτησή του:

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.