Το όνομα του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιωάννου πήρε πάρκο στο Λαγκαδά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε πάρκο «Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου», μετονομάστηκε το πάρκο «λαϊκής αγοράς», πίσω από την οδό Σεραφείμ Τσακμάνη στην πόλη του Λαγκαδά.

Ητελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε χθες, ενώ τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης στήλης που φέρει το όνομα Μακαριστού Ιεράρχη, πραγματοποίησαν ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Πλάτων, μαζί με τον δήμαρχο Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη και τον βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη.

Η απόφαση για την ονοματοδοσία του πάρκου ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, γεγονός που προκάλεσε τη συγκίνηση του Μητροπολίτη, που στην ομιλία του υπογράμμισε τη μεγάλη και ιερά πνευματική παρακαταθήκη που τους άφησε ο προκάτοχός του.

«Το έργο και η ποιμαντορία του Μακαριστού Μητροπολίτη παραμένει και θα παραμείνει ζωντανό παρά την εκδημία του. Εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο, το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε τη μνήμη του και όσα έκανε για την περιοχή μας, δίνοντας το όνομά του σε έναν χώρο πρασίνου της πόλης μας, ώστε και οι επόμενες γενιές να μνημονεύουν το έργο του αοιδίμου Ποιμενάρχη μας», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.