Μίλτος Χρυσομάλλης: Θα πάω στην κηδεία του «τέως βασιλιά» Κωνσταντίνου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θα επιθυμούσα μια «λαμπρή τελετή» ανέφερε ο Μπ. Παπαδημητρίου αν και χαρακτήρισε «σοφή» την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ως ιδιώτης ο έκπτωτος βασιλιάς

Ο πρώτος βουλευτής της ΝΔ που δηλώνει ότι θα δώσει το παρών στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου είναι ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο γαλάζιος βουλευτής Μεσσηνίας έκανε σχετικές δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή και στη συνέχεια ανάρτησε το σχετικό βίντεο στην σελίδα του στο facebook.

Υπήρξε αρχηγός του κράτους

«Με ρωτάτε με ποια ιδιότητα θα πάω στην κηδεία. Δε χρειάζεται ιδιότητα. Ο αποθανών τέως Βασιλεύς υπήρξε αρχηγός του Κράτους, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Ολυμπιονίκης. Το πολιτειακό ζήτημα στην χώρα έχει κλείσει οριστικά με απόφαση του ελληνικού λαού και δεν χρειάζεται μικροψυχία κ. Βαρεμένε» γράφει ο κ. Χρυσομάλλης στο facebook.

Πρόκειται για αναπαραγωγή των δηλώσεών του στην τηλεόραση του Open και της αντιπαράθεσης που είχε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη.

Ουσιαστικά ο Μίλτος Χρυσομάλλης ανοίγει το χορό των βουλευτών που θα παραστουν στην κηδεία του «τέως βασιλιά».

Σοφή απόφαση και λαμπρή τελετή

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μιλώντας στον ΑΝΤ1 αν και χαρακτήρισε «σοφή» την απόφαση της κυβέρνησης για την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά ως ιδιώτη, εντούτοις ο γαλάζιος βουλευτής δήλωσε ότι θα επιθυμούσε μια «λαμπρή τελετή» με την απόδοση τιμών προκαλώντας τις αντιδράσεις των παριστάμενων βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη και του επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη.

Σημειώνεται ότι εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της απόδοσης τιμών τάχθηκε και ο βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της κηδείας και η απόφαση της κυβέρνησης έχει διχάσει τη ΝΔ καθώς εκτός από την κοινοβουλευτική ομάδα ανάλογο είναι το κλίμα και μεταξύ των υπουργών. Ενώ και ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε μια δήλωση που ερμηνεύτηκε ως διαφωνία για τη μη απόδοση τιμών στον έκπτωτο βασιλιά Κωνσταντίνο.

Υπαρκτή κατάσταση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα αποτύπωσε όλο αυτό το κλίμα εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση για την κηδεία του «τέως βασιλιά» Κωνσταντίνου ως ιδιώτη.

Οι φράσεις και μόνο του κ. Οικονόμου για «εντάσεις», «εσωστρέφεια» και «διχασμούς» με «αναφορά στο παρελθόν» που δεν είναι της ώρας καθώς «το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η διαχείριση του μέλλοντος και όχι η διαχείριση του παρελθόντος» δείχνουν και το μέγεθος του προβλήματος στο εσωτερικό της ΝΔ.

«Αναφέρομαι σε μια υπαρκτή κατάσταση που με αφορμή τον θάνατο του πρώην βασιλιά έχει έρθει στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Η κυβέρνηση οφείλει να βλέπει το θέμα συνολικά, θεσμικά και ολιστικά. Να βάζει το συνολικό πάνω από το μερικό. Και επίσης δεν είναι καιρός για να αναζητήσουμε ή για να καλλιεργήσουμε εντάσεις, εσωστρέφεια και διχασμούς με αναφορά στο παρελθόν. Αυτό που είναι ζητούμενο, αυτό που επιδιώκει, αυτό στο οποίο είναι σταθερά προσηλωμένη η κυβέρνηση είναι η διαχείριση του μέλλοντος και όχι η διαχείριση του παρελθόντος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.