Καιρός- Meteo: Χιόνια στο 12% της Ελλάδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια.

Αυτή είναι η εικόνα των τελευεταίων ημερών που συνθέτει το σκηνικό του καιρού, με πολλούς μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και το Φεβρουάριο.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Meteo για τον καιρό δείχνουν πως περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται από χιόνια και ότι αυτά ενδέχεται αυτά να διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η χαμηλή θερμοκρασία ευνοήσει επίσης τις τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα (26.01.2023) για τη χιονοκάλυψη στη χώρα μας δείχνουν ότι περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτονται με χιόνι. Κάτι που σημαίνει ότι ποσοστό χιονοκάλυψης πλησίασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022 για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει αριστερά την κατανομή της χιονοκάλυψης με λευκό χρώμα και δεξιά παρουσιάζεται η χρονοσειρά των δορυφορικών καταγραφών τον φετινό χειμώνα (κόκκινη διακεκομμένη γραμμή) και οι αντίστοιχες μέσες ημερήσιες τιμές (λευκή γραμμή) που υπολογίστηκαν από τα δεδομένα της περιόδου 2004-2022.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.