Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα – Πόσο θα διαρκέσουν οι εκπτώσεις και τι πρέπει να γνωρίζετε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιχτά θα είναι σήμερα όλα τα εμπορικά καταστήματα στη χώρα καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων 2023.

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα (9/1) και σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης θα διαρκέσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, τα καταστήματα θα έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν μία Κυριακή. Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι η σήμερα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, με το προτεινόμενο ωράριο να είναι 11:00 με 20:00.

Η κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ ορίζει τη δική της πολιτική αναφορικά με το ποιες Κυριακές ανοίγει. Σε κάθε νέα ημερομηνία ενδεχομένως τα δεδομένα να αλλάζουν και τα σούπερ μάρκετ ενημερώνουν για το αν λειτουργούν ή όχι.

Οι Κυριακές του 2023 με ανοιχτά καταστήματα:

  • 15 Ιανουαρίου 2023 – Πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
  • 09 Απριλίου 2023 – Κυριακή των Βαΐων
  • 16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων
  • 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
  • 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά

Τι πρέπει να ξέρετε για τις εκπτώσεις

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος εξέδωσε πρόσφατα έναν χρήσιμο οδηγό με τους 5 κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις εκπτώσεις.

Αναλυτικά οι κανόνες έχουν ως εξής:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.