Λιβύη: Επιθετικό διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Ελλάδας για τις έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιθετικό διάβημα διαμαρτυρίας για τις έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης καταθέτει το «υπουργείο Εξωτερικών» της Λιβύης, όπως μετέδωσε στο OPEN η Αλεξία Τασούλη.  Το εν λόγω διάβημα έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την επέκταση της NAVTEX για έρευνες από τον αμερικανικό κολοσσό Exxon Mobil που θέλει να κάνει έρευνες νοτιότερα από τον αρχικό του προγραμματισμό.

 

Το «ΥΠΕΞ» της Λιβύης αναφέρει ότι «η Ελλάδα ενεργεί με ζήλο για την εκμετάλλευση της λιβυκής κρίσης και επιβάλει τετελεσμένα σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση των ελληνολιβυκών θαλασσίων συνόρων, συνάπτοντας συμβόλαια για εξεύρεση υδρογονανθράκων σε αμφισβητούμενη μεταξύ μας περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης».

Το ΥΠΕΞ της Λιβύης την ίδια στιγμή καταδικάζει και προειδοποιεί για επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς, προσθέτει ότι έγινε επίσημη διαμαρτυρία στην Αθήνα και υπογραμμίζει ότι «θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με όλα τα εφικτά νομικά και διπλωματικά μέσα».

 

Όπως σχολιάζει το ΥΠΕΞ της λιβυκής κυβέρνησης, προχωρά σε αυτή τη διαμαρτυρία, μετά την επαλήθευση των αναφορών που μνημονεύουν ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν συνάψει συμβόλαιο με ξένες εταιρείες.

Σύμφωνα με την Αλεξία Τασούλη, η Αθήνα ανέμενε μία τέτοια αντίδραση μετά την επέκταση της NAVTEX νοτιότερα στο θαλάσσιο οικόπεδο της Κρήτης και πρόκειται για μία ανακοίνωση που θυμίζει κείμενα που έχει εκδώσει η Τουρκία για δράσεις της ελληνικής πλευράς.

πηγή ethnos.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.