Για τον 16χρονο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός πατρινός δικηγόρος, πρ. βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, έκανε μια εύστοχη ανάρτηση, στον απόηχο της παρακάτω είδησης που συγκλόνισε άπαντες:

Εξοργίζουν, συνήθως οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, όταν πρόκειται για συμβάντα σαν αυτό με τον βαρύυτατο τραυματισμό του νεαρού στη Θεσσαλονίκη. Ενώ ο νεαρός, ήδη νοσηλευόταν με μια σφαίρα στο κεφάλι και έδινε μάχη για τη ζωή του, οι υπηρεσιακοί της υπηρεσίας, εξέδωσαν τη συνήθη τυποποιημένη (φασόν) διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία μας διαφώτιζαν (sic) εκτός των άλλων ότι, «ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ». Τουτέστιν καταλαβαίνουμε ότι, η μοναδική υπηρεσιακή ενέργεια για να ακινητοποιηθεί ένα όχημα είναι, ή η εξουδετέρωση του οδηγού, ή ότι κάποια σαΐνια της ΕΛΑΣ χτυπούν στο «γάμο του καραγκιόζη». Όσον αφορά, εν προκειμένου, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του λόγω.. ζάλης.
Ομως, φαίνεται ότι τα πράγματα είναι σοβαροτατα αφού είχε ως συνέπεια την άμεση σύλληψη και παραπομπή του αστυνομικού.
Θεωρώ, όμως, δεν πρέπει να παραμείνουν ανέλεγτοι και χωρίς συνέπειες όσοι έσπευσαν να εκδόσουν την προαναφερόμενη εξοργιστική ανακοίνωση.
(Σημ. Δεν πρόσεξα – εκτός αν μου διέφυγε – ανακοίνωση του λαλίστατου – καθ’ όλα τα άλλα – Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.).
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.