Πατρών – Πύργου: Αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Που αφαιρούνται οι κώνοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της υφισταμένης οδού Πατρών-Πύργου, στα όρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, έγιναν δεκτές ύστερα από σχετικές προτάσεις του Δήμου και των δημοτών προς το Υπουργείο Υποδομών.

Οι αλλαγές παρουσιάστηκαν το βράδυ, της Παρασκευής 2/12, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον εργοταξιάρχη του έργου Γ. Αγγελόπουλο ενώ ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

Οι αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:

Αφαιρούνται οι διπλοί κώνοι στο ύψος του Γομοστού όπου και θα τοποθετηθεί μια σειρά από κώνους.
Στη διασταύρωση της εθνικής οδού με τα Νιφορέικα δημιουργείται κόμβος ώστε να είναι δυνατή η έξοδος οχημάτων στην κατεύθυνση Πύργος-Νιφορέικα.
Δημιουργείται κόμβος στο ύψος του Γομοστού.
Δημιουργείται κόμβος στο ύψος των Μποντέϊκων, Λάππα και Βουπρασίου όπου επίσης αφαιρείται η διπλή σειρά κώνων και μπαίνει μονή σειρά.
Κατασκευάζονται ασφαλείς θέσεις στάθμευσης των λεωφορείων σε Γομοστό, Καραίικα, Ράχη, Σαγαίικα, Λάππα, Βουπράσιο και Μποντέικα, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Τοποθετούνται φωτεινοί σηματοδότες, στηθαία και επιπλέον φωτισμός.

Τέλος, σε επόμενη φάση θα εξεταστεί και η δυνατότητα κατασκευής κόμβου στα Γερουσέικα.

«Είναι γεγονός ότι με τις παρεμβάσεις επί της υφισταμένης οδού Πατρών-Πύργου έχουν εκλείψει τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κι αυτό είναι το σημαντικότερο όλων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Εν τούτοις οι παρεμβάσεις αυτές προκάλεσαν ορισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα που ο Δήμος τα εντόπισε έγκαιρα και διεκδίκησε την βελτίωσή τους. Η διεκδίκηση αποδείχθηκε επιτυχής, το αρμόδιο Υπουργείο μελέτησε τις προτάσεις και η ανάδοχος εταιρεία προχωρεί στην υλοποίηση σε μια εξέλιξη για την οποία εκφράζω την ικανοποίησή μου».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.