Κατερίνα Σολωμού: 3η Δεκέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με αναπηρία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θεμελιώδες γνώρισμα για μια σύγχρονη, ευνομούμενη κοινωνία αποτελεί ο σεβασμός, η προστασία και η εγγύηση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας όλων των πολιτών της.
Η αρχή της ισότητας είναι δείγμα πολιτισμού αλλά και ρητή επιταγή του Συντάγματος της χώρας μας, η οποία μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και της περίθαλψης των απόρων.
Στο πλαίσιο λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τιμούμε το δικαίωμα των συνανθρώπων μας και προασπίζουμε την ευημερία των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
Η πολλαπλή κρίση που βιώνει η χώρα μας, έχει τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στα Άτομα με Αναπηρία και στις οικογένειές τους, αφού οι δυσκολίες μεγεθύνονται για τους συνανθρώπους μας αυτούς,
καθιστώντας τη ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη.
Σ’ αυτές τις συνθήκες,  η υλοποίηση ενός εθνικού προγράμματος για την αναπηρία αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα  και γίνεται απαραίτητη όσο ποτέ.
Πρέπει να γίνει κοινή πεποίθηση για όλους μας, ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε διαρκώς για την κατάργηση των διακρίσεων που τοποθετούν τα άτομα με αναπηρίες στο περιθώριο της ζωής.
Η ξεχωριστή φύση αυτών των ανθρώπων δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη μειονέκτημα αλλά τους κάνει μοναδικούς και ιδιαίτερους.
Η ισοτιμία μπορεί να θεωρείται αυτονόητη, αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Κατερίνα Σολωμού – καθηγήτρια Ιατρικής, αν. Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.