Γιάνης Βαρουφάκης από την Πάτρα: Στηρίζουμε τον αγώνα που ξεκινούν οι υγειονομικοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Πάτρα επισκέπτεται ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μαζί με στελέχη του κόμματος  σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.

Το μεσημέρι συμμετείχε στην κινητοποίηση των Νοσοκομειακών Γιατρών στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σε δηλώσεις που έκανε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Επέλεξα να μην είμαι στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα, διότι δεν ήθελα να δω το αίσχος να εκτυλίσσεται άλλη μια φορά εξευτελιστικά για τον κοινοβουλευτισμό μας. Επιλέξαμε να είμαστε εδώ σήμερα, με τους γιατρούς, με τους νοσηλευτές που κράτησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ζωντανό, όρθιο τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, στα χρόνια της πανδημίας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που, όπως ακούσαμε από τον πρόεδρό τους, ξεκινάνε έναν ανένδοτο αγώνα, εμείς είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε».

«Θα είμαστε εδώ επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, κάθε μήνα, κάθε χρόνο έως ότου, από τον αγώνα των ανθρώπων του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τη δική μας συμπαράσταση, αναστηθεί το ΕΣΥ που δολοφονεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μια αποφράδα ημέρα», και προσέθεσε: «Σήμερα η Μητσοτάκης Α.Ε. επιλέγει, με νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής να δυναμιτίσει τον θεμέλιο λίθο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τον θεσμό τηε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών και των νοσηλευτών».

Στις 20:30 θα συζητήσει με πολίτες της Αχαΐας για την Ακρίβεια, τα Κόκκινα Δάνεια και τις προτάσεις του ΜέΡΑ25, στο Piazza SANTA ROSA (Αγίου Διονυσίου 21).

patra_6i_ype_70_of_92.jpg

Το πρόγραμμα της Παρασκευής
09:30 Συνάντηση με Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη στο Δημαρχείο, Μαιζώνος 108

13:45 Επίσκεψη στα γραφεία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας

14:30 Συνάντηση στα γραφεία της ΟΕΒΕΣΝΑ, Αράτου 21, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α), το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ) και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.