Δυτική Ελλάδα: «Μπλόκο» σε σχολική εκδρομή λόγω φθαρμένων ελαστικών σε λεωφορείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ως γνωστόν είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος της καταλληλότητας των λεωφορείων πριν την διενέργεια σχολικής εκδρομής. Ενεργείται από την Τροχαία και είναι σημαντικός γιατί προλαμβάνονται ενδεχόμενοι κίνδυνοι.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μάλιστα συζητείται στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Αγρινίου καθώς συνέβη προχθές σε σχολείο της περιοχής.
Οι αστυνομικοί απαγόρευσαν την μετακίνηση με λεωφορείο πρακτορείου λόγω φθαρμένων ελαστικών. Τελικώς η εκδρομή έγινε γιατί ο οδηγός άλλαξε λάστιχα.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας βέβαια είναι συνεχείς σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη «ο/η Διευθυντής/ντρια του σχολείου, εφόσον η μετακίνηση γίνεται με τουριστικά λεωφορεία, απευθύνεται εγγράφως στη Διεύθυνση Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος των οχημάτων (έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, επαγγελματική άδεια οδήγησης, έγγραφα οδηγού κ.λπ.), λίγο πριν την αναχώρηση των εκδρομέων. Οι συνοδοί καθηγητές/τριες επιβλέπουν τα όρια ταχύτητας και, εφόσον κρίνουν σκόπιμο, απευθύνονται στις αστυνομικές διευθύνσεις του τόπου προορισμού, για επανάληψη των ελέγχων».

Αφορούν δηλαδή οι έλεγχοι όχι μόνο την κατάσταση του οχήματος αλλά και τα απαιτούμενα έγγραφα του οδηγού. Πρόσφατα μάλιστα στο Αγρίνιο δεν επετράπη σε οδηγό του ΚΤΕΛ να εκτελέσει την εκδρομή λόγω ληγμένου διπλώματος.

Η φωτογραφία είναι αρχείου

ΠΗΓΗ: agrinionews.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.