Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Οι Αισώπειοι Μύθοι Βαξεβάνη που υιοθετεί άκριτα και τραγικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε το νέο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Documento της Κυριακής» για τις παρακολουθήσεις. Η εφημερίδα που εκδίδει ο Κώστας Βαξεβάνης κυκλοφορεί με νέα λίστα προσώπων που φέρονται να παρακολουθούνται.

Στην πρώτη του σελίδα το «Documento της Κυριακής» υποστηρίζει ότι στο στόχαστρο παρακολουθήσεων της ΕΥΠ με τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator βρίσκονταν οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων.

Για Αισώπειους Μύθους του εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος επικρίνει, παράλληλα, και τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «έσπευσε ασμένως (προτού καλά – καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς».

Στην ανακοίνωσή του, νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμαινε πως: «Η σημερινή αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας».

Η δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου:

«O κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών. Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία. Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά- καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα. Απέναντι σε αυτή την παρωδία η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

Σύμφωνα με ανάρτηση του εκδότη του «Documento της Κυριακής», Κώστα Βαξεβάνη στο Twitter, όπου δημοσιεύεται το πρωτοσέλιδο που κυκλοφορεί, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι, Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός ΓΕΣ, ως υπό παρακολούθηση μέσω ΕΥΠ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Μετά τη δημοσιοποίηση του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Documento της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την υπεύθυνη για την ΕΥΠ, εισαγγελέα, κ. Βλάχου, να απαντήσουν αν ισχύει ότι ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών;

Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος;

Το ίδιο ξεκάθαρες απαντήσεις οφείλει να δώσει και η υπεύθυνη για την ΕΥΠ εισαγγελέας, κα Βλάχου: Υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας;

Και αν ναι, ποιος ο εθνικός λόγος;

Η υπομονή του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει η αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.