Νοσοκομειακοί γιατροί: Η διοίκηση του Ιπποκράτειου οφείλει να εκδώσει ιατρικό ανακοινωθέν για τον 16χρονο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο 16χρονος Ρομά που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό μετά από καταδίωξη.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) παρεμβαίνει και τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου οφείλει να εκδώσει ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά, που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από όπλο αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Το γεγονός έχει προκαλέσει κατά το τελευταίο 24ωρο εκτεταμένα επεισόδια γύρω από τον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, από συγγενείς του 16χρονου.

Αναλυτικά, οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν:

«Η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του (εκάστοτε) διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς.

Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς», σημειώνουν οι γιατροί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.