Κρήτη: «Θα την στείλω στο νοσοκομείο, αν με πάει στην επιθεώρηση εργασίας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν έχει όρια, όπως φαίνεται από την τελευταία καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας και έρχεται από την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kriti360, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μια γυναίκα προσελήφθη από επιχείρηση στα Χανιά, συμφωνώντας να λαμβάνει διαφορετικό μισθό, από εκείνο που θα δηλωνόταν στην σύμβαση της. Με απλά λόγια, θα έπαιρνε κάποια χρήματα “μαύρα”. Τους δυο πρώτους μήνες δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, παρά το γεγονός, όπως υποστηρίζει η ίδια, ότι υπήρχε ένταση στη σχέση της με τον επιχειρηματία. Το ίδιο συνέβαινε, όπως ανέφερε, και με τους άλλους τέσσερις υπαλλήλους που απασχολεί η επιχείρηση.

Τον Νοέμβριο η γυναίκα απουσίασε κάποιες μέρες από τη δουλειά, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε. Παρά το γεγονός ότι προσκόμισε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως πχ ιατρική βεβαίωση, είδε έκπληκτη, όταν πήγε στην τράπεζα ότι είχαν πιστωθεί, αρκετά λιγότερα χρήματα, λιγότερα ακόμη κι από αυτά που προέβλεπε η σύμβασή της. Το γεγονός αυτό ήταν η αφορμή για μια έντονη λογομαχία με τον εργοδότη της. Εκείνος, όπως καταγγέλλει η γυναίκα, αρνήθηκε – για πρώτη φορά – να της καταβάλει το ποσό που αντιστοιχούσε σε εκείνο που είχαν συμφωνήσει “μεταξύ” τους, ενώ σε ό,τι αφορά την αναρρωτική άδεια που της είχε χορηγηθεί, απαιτούσε να δηλωθεί άνευ αποδοχών.

Οι τόνοι ανέβηκαν, με την καταγγέλλουσα να διεκδικεί τουλάχιστον τα χρήματα της άδειάς της. Ωστόσο, όπως σημειώνει, ο επιχειρηματίας ήταν ανένδοτος. Μάλιστα, φέρεται να είπε σε συναδέλφους της ότι «αν πήγαινε να τον καταγγείλει στην επιθεώρηση εργασίας, θα την έστελνε στο νοσοκομείο για έξι μήνες».

Η εργαζόμενη κατήγγειλε όλα τα παραπάνω στην ιστοσελίδα kriti360, και ήδη από την Δευτέρα έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του πρώην εργοδότη της, για τον οποίον έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.