Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής στο κατάστημα της Δήμητρας Κατσαφάδου στο Περιστέρι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι αναζητήσεις για τη σύλληψη τους και η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της δράση των δύο δραστών συνεχίζονται.

Στην ταυτοποίηση ενός 20χρονου και ενός 21χρονου ως δράστες για δυο διαρρήξεις στο κατάστημα της Δήμητρας Κατσαφάδου στο Περιστέρι προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι δύο κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, κλοπές, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ναρκωτικών και φωτοβολίδων- πυροτεχνημάτων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν 20χρονος αλλοδαπός και 21χρονος ημεδαπός ως δράστες δύο διαρρήξεων-κλοπών που διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο δράσης στο ίδιο κατάστημα πρώτες πρωινές ώρες της 31-8-2022 και 12-9-2022 στην περιοχή του Περιστερίου.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία από άτομα που έχουν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι ανωτέρω έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, έσπαζαν τη γυάλινη θύρα εισόδου.

Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό του καταστήματος, με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν τα προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε νάιλον συσκευασίες για την εύκολη μεταφορά τους. Επέλεγαν να ενεργήσουν μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου η κίνηση τους δρόμους ήταν ελάχιστη και ο φωτισμός μειωμένος. Επίσης, στο σημείο υπήρχε και συνεργός που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Πριν προβούν στην ανωτέρω εγκληματική δραστηριότητα, είχαν στοχοποιήσει τα εμπορεύματα αξίας του εν λόγω καταστήματος, καθώς είχαν εξασφαλίσει τη μεταπώληση τους. Από τις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

. Συσκευασίες προϊόντων που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα και

. Ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, κλοπές, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ναρκωτικών και φωτοβολίδων- πυροτεχνημάτων. Οι αναζητήσεις για τη σύλληψη τους και η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της δράση τους, συνεχίζονται».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.