Τουρκία: Καταδίκη Έλληνα Συριακής καταγωγής για κατασκοπεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με αργοπορία αρκετών ημερών και ενώ η είδηση είχε ήδη κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από την περασμένη εβδομάδα, τα σημερινά τουρκικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την καταδίκη του Έλληνα πολίτη συριακής καταγωγής Muhammed Amar Ampara ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.

Ο Ampara είχε συλληφθεί στις 25 Ιούνιου κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΜΙΤ στην πόλη του Gaziantep και είχε προφυλακιστεί. Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο συλληφθείς «κατασκόπευε την Τουρκία για λογαριασμό της ΕΥΠ».

Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο Ampara και ο συνήγορός του παραβρέθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης στο 2ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο. Ο Ampara, δικάστηκε για «πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και υποστήριξε ότι δεν μοιραζόταν τίποτα με κανέναν.

Ο εισαγγελέας της δίκης ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος μετέφερε πληροφορίες για την ασφάλεια των συνόρων στην ΕΥΠ, ότι στην εξέταση που έγινε στο κινητό του εντοπίστηκαν σχετικά μηνύματα και ζήτησε την τιμωρία του. Το δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης του Αμπάρα, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση για «πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία».

Αρχική

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.