ΗΠΑ: Διασώθηκαν 200 ψαράδες που εγκλωβίστηκαν σε παγωμένη λίμνη της Μινεσότα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ρωγμή του πάγου είχε πλάτος 60 μέτρα – κατασκεύασαν γέφυρα για να τους σώσουν

Σχεδόν 200 άτομα βγήκαν στην παγωμένη λίμνη για να ψαρέψουν στον πάγο τη Δευτέρα. Ωστόσο, η μέρα άρχισε να παίρνει δραματική τροπή όταν σχηματίστηκε μια ρωγμή στον πάγο. Το κομμάτι πάγου στο οποίο στέκονταν, έσπασε από την κύρια ακτογραμμή. Το μεγάλο τμήμα πάγου έπλεε ελεύθερα στη λίμνη.

Ολοένα και απομακρυνόταν από την όχθη λόγω των καιρικών συνθηκών. Η μετατόπιση των έντονων ανέμων μεγάλωνε την απόσταση σε βαθμό που δεν ήταν πλέον ασφαλές. Οι ψαράδες είχαν παρασυρθεί στα ανοιχτά παγωμένα νερά της λίμνης της βόρειας Μινεσότα.

Επιχείρηση διάσωσης

Γύρω στις 11:30 π.μ. της Δευτέρας, καταγράφηκε κλήση στο 911 για βοήθεια. Όταν έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι ανταποκριτές, εκτιμάται ότι υπήρχαν περίπου 27 μέτρα νερό μεταξύ της ακτής και του πάγου που είχε αποκοπεί.

Αρκετές υπηρεσίες και οχήματα διάσωσης νερού έσπευσαν στο σημείο με drone. Χρησιμοποιώντας «οπτικές και μη επανδρωμένες επιχειρήσεις», μπόρεσαν να εκτιμήσουν την κατάσταση και να εντοπίσουν το στενότερο και ασφαλέστερο σημείο διάσωσης.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε μια «προσωρινή γέφυρα» για την εκκένωση της εγκλωβισμένης ομάδας. Μέσα σε τρεις ώρες, πάνω από 200 ψαράδες είχαν διασωθεί με επιτυχία. Στην προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν επίσης αεροσκάφη, βάρκες διάσωσης νερού και ATV.

Οι αρχές προειδοποίησαν όσους σκοπεύουν να ψαρέψουν στον πάγο να παραμείνουν προσεκτικοί: «Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Beltrami υπενθυμίζει σε όσους σκέφτονται να βγουν στον πάγο στην αρχή της εποχής είναι πολύ απρόβλεπτος. Ελέγξτε τακτικά το πάχος του πάγου για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκή ποσότητα».

Μινεσότα: «Η Γη των 10.000 Λιμνών»

Το ψάρεμα στον πάγο είναι μια πολύ δημοφιλής δραστηριότητα τον χειμώνα στην Πολιτεία της Μινεσότα. Περίπου 40 μίλια από τα καναδικά σύνορα, η Upper Red Lake καλύπτει περίπου 120.000 τετραγωνικά στρέμματα και είναι ένα από τις πιο πολυσύχναστες λίμνες για ψάρεμα.

Οι ανώτερες μεσοδυτικές πολιτείες είχαν μια πολύ ζεστή φθινοπωρινή περίοδο. Η βόρεια Μινεσότα υπέστη ένα ψυχρό κύμα πριν από τις διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών, όταν πολλές λίμνες καλύφθηκαν από πάγο. Μετά τις γιορτές, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν και προκάλεσαν απόψυξη. Οι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι τη Δευτέρα έλιωσαν ακόμη περισσότερο τον πάγο.

Το περιστατικό δεν ήταν κάτι καινούργιο για τους ψαράδες. Σύμφωνα με έναν ντόπιο που ήταν μπροστά στο συμβάν, «τα σπασίματα και οι ρωγμές είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Αυτό εδώ απλά έγινε λίγο πιο πλατύ, αλλά ήταν μια σούπερ χαλαρή, ήρεμη κατάσταση. Δεν υπήρξε πανικός. Κανείς δεν τραυματίστηκε. Όλοι ήθελαν απλώς να συνεχίσουν το ψάρεμα».

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.