Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: 40 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει – «Έσπασε» το ρεκόρ επί Τραμπ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Ξεπεράστηκε το αντίστοιχο επίπεδο των βουλευτικών εκλογών του 2018 επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το US Elections Project.

Φέτος, πάνω από 18 εκατομμύρια πολιτών ψήφισαν πρόωρα στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, μεταβαίνοντας αυτοπροσώπως στα εκλογικά κέντρα. Επιπλέον, 22 εκατομμύρια έστειλαν την επιστολική τους ψήφο, δηλαδή ένα σύνολο άνω των 40 εκατομμυρίων ψήφων.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2018, 39,1 εκατομμύρια Αμερικανών είχαν ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών, οι ΗΠΑ καλούνται να ανανεώσουν το σύνολο της Βουλής των Αντιπροσώπων και το 33% της Γερουσίας. Διακυβεύονται, επίσης, οι θέσεις τοπικών αξιωματούχων, κυβερνητών ή εισαγγελέων.

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί του Ντόναλντ Τραμπ

Εδώ και μερικά χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτειών προσφέρουν τη δυνατότητα της πρόωρης ψήφου ή της επιστολικής ψήφου, πρακτική που γενικεύτηκε στις προεδρικές εκλογές του 2020, οι οποίες οργανώθηκαν μεσούσης της πανδημίας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ωστόσο υπέβαλαν προσφυγές εστιάζοντας σε πολύ τεχνικά σημεία σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν ορισμένες πρόωρες ψηφοφορίες σε Πολιτείες κλειδιά όπου τα αποτελέσματα μπορεί να δείχνουν μάχη στήθος με στήθος.

Στην Πενσιλβάνια, το ανώτατο δικαστήριο της Πολιτείας δικαίωσε τους Ρεπουμπλικάνους και έκρινε ότι τα ψηφοδέλτια αυτά δεν θα μπορούσαν να καταμετρηθούν εάν είχαν λανθασμένη ημερομηνία. Η απόφαση αυτή επηρεάζει χιλιάδες ψήφους.

Στο Ουισκόνσιν, οι Ρεπουμπλικάνοι κατάφεραν ορισμένες επιστολικές ψήφοι να αποκλειστούν εάν η διεύθυνση του μάρτυρα, ο οποίος πρέπει να είναι παρών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν είναι πλήρης.

Προσφυγές υποβάλλονται επίσης στο Μίσιγκαν για τον αποκλεισμό ορισμένων ψήφων που κατατέθηκαν χωρίς την επίδειξη ταυτότητας.

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τραμπ κατά Μπάιντεν για νοθεία

Την περασμένη εβδομάδα, ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εντόπισε πρώτες ενδείξεις νοθείας στην επιστολική ψηφοφορία στην Πενσιλβάνια, Πολιτεία-κλειδί των ενδιάμεσων εκλογών. Η κατηγορία απορρίφθηκε αμέσως από τους εκλογικούς αξιωματούχους της Πολιτείας αυτής.

Το 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει ήδη, χωρίς αποδείξεις, τις αρχές αρκετών Πολιτειών ότι έκλεψαν τις προεδρικές εκλογές νοθεύοντας επιστολικές ψήφους. Εκατομμύρια Αμερικανοί υποστηρίζουν ακόμη αυτήν τη θεωρία.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.