Ψεύδη και τερατολογίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο έμεπιρος συνάδελφος Ανδρέας Χριστόπουλος, έγραψε στο fb για τις εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου”:

Ψεύδη και τερατολογίες στην ελληνική Τηλεόραση

Παρακολουθώ την τηλεοπτική επίθεση στην «Κιβωτό του Κόσμου» και ένα ξέρω: Τα περισσότερα από όσα τους καταλογίζουν είναι ψεύδη και τερατολογίες.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω ιδέα για το τι συνέβαινε στην «Κιβωτό», υποπτεύομαι ότι συνέβαιναν τα συνήθη: Τιμωρίες παιδιών για να συνετιστούν, (παρόμοιες με αυτές που όλοι έχουμε ζήσει στο σχολείο), κακοδιαχείριση στο χρήμα (όπως σε κάθε φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό) και μάλλον μέχρι εκεί.

Υποθέτω τα παραπάνω από τις ασήμαντες καταγγελίες που αναπαράγουν οι θλιβεροί της τηλεόρασης αλλά επαναλαμβάνω δεν έχω ιδέα για την όποια αλήθεια αποκαλυφθεί, αν και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι όλα είναι ανούσια.

Τι γνωρίζω όμως; Γνωρίζω και μάλιστα πολύ καλά το σκουπιδαριό της τηλεόρασης. Το έζησα επί εβδομάδες σε μια υπόθεση όπου έτυχε να είμαι ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ του θέματος. Και έζησα ένα σοκ. Όλα όσα έλεγαν τις εκπομπές αλλά και όσα έγραφαν σοβαρές εφημερίδες ήταν ακραίες υπερβολές.

Άνθρωπος των ΜΜΕ και δεν είχα δει ποτέ πως πραγματικά λειτουργούν. Το είδα τότε. Με στόχο την τηλεθέαση ή τις πωλήσεις φύλλων και με δεδομένο ότι η κοινωνία παρακολουθούσε με ενδιαφέρον, η προσπάθεια των ΜΜΕ δεν ήταν να βρεθεί η αλήθεια ούτε να υπάρξει σεβασμός στους διασυρόμενους. Η προσπάθεια ήταν ποιος θα πει ή θα γράψει την μεγαλύτερη τερατολογία για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Πραγματικά σοκαρισμένος έγραψα και δημοσίευσα τότε ένα κείμενο με τα 50 μεγαλύτερα ψεύδη που αναπαρήγαγαν ο ένας μετά τον άλλον. Πηγές τους η αρλούμπα του κάθε καλεσμένου (χωρίς αποδείξεις), «πληροφορίες» εντελώς αναπόδεικτες, συμπεράσματα των τηλεπαρουσιαστών.

Ένα υλικό λάσπης που λόγω χρόνου κανείς δεν καθόταν να το ελέγξει. Γιατί άλλωστε; Ποιος θα τους έκανε κριτική; Εύκολα λοιπόν το εξαπέλυαν κι όποιον διασύρουν.

Ένα ακόμη που με εντυπωσίασε τότε ήταν και η σπουδή της κυβέρνησης μπροστά σε αυτήν την λασπολογία να πάρει και μέτρα δικαιώνοντας την συμπεριφορά των ΜΜΕ και καταστρέφοντας ανθρώπους και επιχειρήσεις που δεν το άξιζαν. Τώρα γίνεται το ίδιο. Πριν καν αποδειχθεί οτιδήποτε στην «Κιβωτό» άλλαξαν την διοίκηση…

Το μόνο που έχω να σας πως λοιπόν είναι: ΟΛΕΣ τις φορές που παρακολουθείται το τηλεοπτικό σκουπιδαριό να κρατάτε μικρό καλάθι. Κάποιες φορές ούτε και καλάθι. Δεν θα υπάρξει κάτι να βάλεις μέσα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.