Γκουαρδιόλα για Μεντί: «Είναι ένα πραγματικά καλό παιδί, γενναιόδωρο και αστείο»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η δίκη του Μπεντζαμίν Μεντί έχει τραβήξει πάνω της αμέτρητα φώτα δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, με τον 28χρονο αριστερό μπακ της Μάντσεστερ Σίτι να αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες βιασμού σε τέσσερις γυναίκες, μία κατηγορία απόπειρας βιασμού και μία κατηγορία για σεξουαλική επίθεση, και τον ίδιο να αρνείται όσα του καταλογίζουν.

Όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν χρονικό πλαίσιο από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τον Αύγουστο του 2021 και αφορούν έξι γυναίκες, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να καλείται από τους συνήγορους υπεράσπισης του παίκτη για να καταθέσει και τον Καταλανό τεχνικό να σκιαγραφεί το προφίλ του.

«Είναι εξαιρετικός παίκτης. Ήμασταν εντυπωσιασμένοι όταν τον υπογράψαμε. Όταν κάποιος αντιμετωπίζει τραυματισμούς, μερικές φορές τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτόν.

Είναι πραγματικά ένα καλό παιδί, θα έλεγα πως είναι γενναιόδωρος. Θυμάμαι πως όταν ήμασταν όλοι και κάποιος ζητούσε χάρη, ήταν πρόθυμος να την κάνει όταν μπορούσε», είπε αρχικά για τον Μεντί ο Γκουαρδιόλα, μιλώντας στο δικαστήριο μέσω βιντεοκλήσης, για να προσθέσει:

«Πιστεύω ότι προσαρμόστηκε γρήγορα στην ομάδα μας και ήταν χαρούμενος να βοηθάει τους άλλους. Ήταν ένα αστείο παιδί που η καρδιά του ήταν πιο ευτυχισμένη όταν ήταν στα αποδυτήρια παρά στο γήπεδο. Απο την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα μας δέθηκε μαζί της.

Είναι δύσκολο να βρεις άτομο στα αποδυτήρια που να μιλήσει άσχημα για τον Μεντί. Μπορώ να πω ότι δεν μπορώ να δω τους παίκτες. Μπορώ να ελέγξω τους παίκτες μου όταν είναι μαζί στις προπονήσεις αλλά στην ιδιωτική ζωή τους δεν ξέρω τι κάνουν.

Δεν ακολουθώ τους παίκτες στα social media οπότε δεν κάνω τι κάνουν όταν δεν βρίσκονται στις προπονήσεις ή στους αγώνες. Δεν είμαι πατέρας του».

Σε ερώτηση των συνηγόρων υπεράσπισης του παίκτη για το αν είχε παρατηρήσει κάποια περίεργη συμπεριφορά από πλευράς του Μεντί, ο Γκουαρδιόλα ανέφερε πως θα το έπαιρνε αμέσως είδηση αν υπήρχε πρόβλημα στις προπονήσεις και υπογράμμισε:

«Απαιτούσα το μάξιμουμ από τον παίκτη και κάποιες φορές τα κατάφερνε και άλλες όχι. Ήταν πάντως ένα άτομο που εύκολα μπορούσες να συνεννοηθείς μαζί του. Δεν είμαι χαρούμενος για αυτό που του συνέβη».

Κληθείς τέλος ο Γκουαρδιόλα να απαντήσει για το αν είναι ενήμερος για τα σεξουαλικά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο παίκτης και παρόλα αυτά δέχτηκε να καταθέσει, είπε: «Ο Μεντί μού ζήτησε να βρεθώ απόψε εδώ απέναντί σας και για αυτό το λόγο είμαι εδώ».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.