Το Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο » Αγιος Ανδρέας» (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Συναδελφίσσες/οι,

Την προσεχή Τετάρτη, 9/11/22, είναι χρέος όλων η συμμετοχή μας στη Γενική Απεργία για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα όσα αρνητικά βιώνουμε και να βρωντοφωνάξουμε: «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!»

Εδώ και τριάμισι χρόνια, η Κυβέρνηση δεν συζήτησε καν για αυξήσεις των μισθών μας, αλλά προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να παραπλανήσει την κοινή γνώμη ότι με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο Τομέα από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα έχουμε αύξησεις στους μισθούς μας. Τελικά, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ολόκληρο ψέμα! Στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι, που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€ / έτος δεν θα πάρουν ουτε 1€ αύξηση, ενώ όσοι εχουν εισόδημα μέχρι 20.000€ / έτος θα πάρουν αύξηση από 1.83€ / μήνα έως 14.66€ / μήνα. Ο απόλυτος εμπαιγμός! Πάνω από μια δεκαετία οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα δεν έχουν δει καμία αύξηση στο μισθό τους αντιθέτως έχουν δει περικοπές που φτάνουν και στο 40% των ετήσιων αποδοχών τους.

Οι καθηλωμένοι μισθοί των Υγειονομικών εξανεμίζονται συνεχώς από την ακρίβεια και τις πληθωριστικές πιέσεις και πλέον είναι επιτακτική ανάγκη η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού με παράλληλη αύξηση των μισθών και το διπλασιασμό του πενιχρού επιδόματος των 150€ της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Αυξήσεις μισθών ανάλογα με το ύψος του πληθωρισμού καθώς επίσης, αύξηση του ωρομισθίου για αργίες και νυχτερινά. Αύξηση μισθών εξαγγέλθηκε για τον ιατρικό κλάδο, εξαιρώντας όμως τους υπόλοιπους υγειονομικούς, το οποίο θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και διχαστικό.

Εμείς οι Υγειονομικοί, δεν βιώνουμε μόνο την οικονομική εξαθλίωση αλλά καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πλήθος προβλημάτων στο χώρο δουλειάς μας, που μας εξουθενώνουν σωματικά και ψυχικά εξαιτίας της μεγάλης υποστελέχωσης των Νοσοκομείων. Ένα πρόβλημα που διαρκώς επιδεινώνεται με χαρακτηριστικό παραδείγμα τη δυσλειτουργία του Χειρουργείου του Νοσοκομείου μας, που από την έλλειψη Νοσηλευτών, Αναισθησιολόγων και Τραυματιοφορέων είναι κλειστές 3 χειρουργικές αίθουσες με αποτέλεσμα να έχουμε την ανεξέλεγκτη λειτουργία τους χωρίς την τήρηση του κανονισμού με αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και συνακόλουθη επισφάλεια.

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λειτουργία της ΜΕΘ με ελλιπές προσωπικό, που υπολείπεται κατά πολύ από τα απαιτούμενα στα πρωτόκολλα λειτουργίας των ΜΕΘ, τα οποία ορίζουν τον ελάχιστο αριθμό Νοσηλευτών ανά κλίνη που είναι 4 Νοσ./ κλίνη και στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας είναι μόλις 2.5 Νοσ./ κλίνη. Χωρίς να παραβλέπουμε, σε καμία περίπτωση, τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι Κλινικές και τα διάφορα Τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Αυτά τα δυόμισι χρόνια της πανδημίας εμείς οι Υγειονομικοί που υπηρετούμε στο Δημόσιο Τομέα και που τα χρόνια των μνημονίων λοιδορηθήκαμε και στοχοποιηθήκαμε, είμαστε εμείς που στηρίξαμε την ελληνική κοινωνία και όχι ο ιδιωτικός τομέας της υγείας, που απόδείχθηκε ανικάνος να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και ήταν παντελώς απών!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΈΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ!!!

Για όλα τα παραπάνω ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Αφορολόγητο στις 12.000€.

Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ξεπαγώμαμα της διετίας 2016 – 17.

Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Αποτροπή της ψήφισης του Σ/Ν για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που καταργεί τα ιδρυτικά συστατικά του ΕΣΥ, όπως είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών.

Όχι στα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/21) για τα εργασιακά και των νόμων για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.