Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: Δέσμευση Πλεύρη για άμεση κάθοδο στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο » Αγιος Ανδρέας» (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δ.Σ του Σωματείου μας με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και την Αν.Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα με κύριο θέμα την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας αλλά και τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι εργαζόμενοι.

Μια συνάντηση που ανέδειξε και από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας την αδήριτη ανάγκη υλοποίησης της κτιριακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες περίθαλψης των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Η επιχειρηματολογία μας για την περαιτέρω κτιριακή ανάπτυξη του Νοσοκομείου για ανάπυξη νέων κλινικών όπως -Ψυχιατρική, Νευροχειρουργική, Νευρολογική, Αγγειοχειρουργική-την ανάπτυξη κλινικών που από την έλλειψη χώρων υπολειτουργούν όπως-Ουρολογική, Πλαστική, ΩΡΛ, Οφθαλμολογική- την στέγαση κλινικών όπως Αιματολογική και Ογκολογικό σε χώρους κατάληλους για τους ασθενείς, αλλά και νευραλγικά τμήματα όπως Φαρμακείο, Γραφείο Διαχείρησης Υλικού που στερούνται των απαραίτητων υποδομών, έτυχαν θετικής ανταπόκρισης από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός αποδέχτηκε την πρότασή μας και υποσχέθηκε άμεσα την κάθοδο στην πόλη μας και συνάντηση με τους Φορείς και το Σωματείο μας έχοντας μαζί του Μελέτες,χρηματοδοτικά εργαλεία,και χροναδιαγράμματα έτσι ώστε να μπορεί να εξαγγείλει ένα έργο που να δίνει προοπτική ανάπτυξης του Νοσοκομείου μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Παρακολούθούμε και αναμένουμε τις εξελίξεις!

Δοθείσης της ευκαιρίας της συνάντησης με τον Υπουργό δεν μπορούσαμε να μην θέσουμε στον Υπουργό και κυρίαρχα προβλήματα που μας απασχολούν όπως η Υποστελέχωση, οι Αναστολές εργασίας, η αύξηση των μισθών, η ένταξη στα ΒΑΕ, Καθηκοντολόγια Νοσηλευτικού προσωπικού, Μονιμοποίηση συμβασιούχων, κλπ.

Η είδηση για όλα τα παραπάνω είναι ότι για τους συμβασιούχους όλοι θα πάρουν παράταση μέχρι το τέλος του 2023 και ότι θα καταβάλει προσπάθεια αυτό να συμβεί και με τους συναδέλφους με Συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Για τις αναστολές εργασίας, μας παρέπεμψε στις γνωστές δηλώσεις του και ότι θα σεβαστεί την απόφαση που αναμένεται από το ΣΤΕ.

Για τους συναδέλφους που είναι προς αντικατάσταση των αναστολών εργασίας ανέφερε ότι θα καταβάλει προσπάθεια να έχουν την τύχη του επικουρικού προσωπικού παράταση δηλ. μέχρι τέλος του 2023.

Για τα Καθηκοντολόγια του Νοσηλευτικού προσωπικού, ανέφερε ότι αυτές τις μέρες θα κατατεθούν νέα διορθωμένα Καθηκοντολόγια που να διορθώνουν αστοχίες, αλλά δεν γνωρίζουμε σε τι βαθμό θα φτάσει αυτή διόρθωση.

Τα μεγάλα προβλήματα δυστυχώς παραμένουν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.