Πάτρα: Στις 21 Δεκεμβρίου η συνέχεια της δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με νέα σύνθεση θα ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας στις 21 ∆εκεμβρίου του 2022 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Μετά από την κλήρωση που έγινε προ ημερών προέκυψε νέα πρόεδρος και σύνεδροι (ένας άνδρας και μια γυναίκα) καθώς επίσης και νέος εισαγγελικός λειτουργός.

Στην υπόθεση συνολικά είναι 87 κατηγορούμενοι (ένας έχει αποβιώσει) και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι εμπλεκόμενοι βαρύνονται με τις κατά περίσταση κατηγορίες της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με διαφοροποίηση ως προς τη συμμετοχή στην πράξη καθενός ξεχωριστά, (ηθική αυτουργία, συναυτουργία, συνέργεια σε απιστία). Ανάμεσά τους βρίσκονται 16 πρώην μέλη διοικητικών συμβουλίων και ελεγκτικών επιτροπών, πάνω από 40 πρώην υπάλληλοι της Τράπεζας και δεκάδες δανειολήπτες.

Υπενθυμίζουμε ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 19 Οκτωβρίου του 2021 έκανε δεκτό το αίτημα των δέκα δικηγόρων που διορίστηκαν αυτεπάγγελτα για να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους που ζήτησαν νομική βοήθεια, προκειμένου να έχουν το χρόνο να μελετήσουν την ογκοδέστατη δικογραφία (2.476 σελίδες είναι μόνο το βούλευμα) και να εκπροσωπήσουν σωστά τους εντολείς της. Η δίκη όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει στις 21 ∆εκεμβρίου με δικονομικά ζητήματα καθώς υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από τους νομικούς κύκλους για τον ακριβή προσδιορισμό της αξίας της ζημίας της Τράπεζας, η οποία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί εφόσον συνεχίζεται η διαδικασία της εκκαθάρισης της Αχαϊκής Τράπεζας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 οπότε και ελήφθη η απόφαση αναστολής της λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδας.

πηγη: Εφημερίδα Γνώμη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.