Πάτρα: Πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα στην Πάτρα, πορείες από συλλόγους, φορείς, σωματεία και φοιτητές, για τον εορτασμό της 49ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η συμμετοχή του κόσμου, μεγάλη. Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό κέντρο Πάτρας και λίγο μετά τις 6μ.μ ξεκίνησε πορεία.

Η δεύτερη συγκέντρωση στο πρώην Παράρτημα.

Στην πορεία και η δημοτική αρχή της Πάτρας.

Η ανακοίνωση:

Τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου (17 Νοέμβρη 1973) και τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, έδωσε αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 17 Νοέμβρη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στη μεγάλη μαχητική πορεία που ακολούθησε.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στο μαζικό εορτασμό της 49ης επετείου του ξεσηκωμού ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, ήταν κατά της εμπλοκής της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κατά της χρήσης του Αράξου και της Ανδραβίδας από τους νατοϊκούς και τους Αμερικάνους, υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων, των μαθητών, των φοιτητών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.