Πάτρα: Τα παιδιά των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου, ΚΟΜΑΙΘΩ και ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ μάζεψαν ελιές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα παιδιά με τους υπεύθυνους των ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ του Δήμου Πατρέων, ΚΟΜΑΙΘΩ και ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ, ένωσαν τις δυνάμεις τους σήμερα το πρωί και μάζεψαν τις ελιές από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στην αυλή του «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ».

Στην διαδικασία ήταν υπεύθυνος και συμμετείχε ενεργά, από πλευράς του Δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής  Επιτροπής για το μάζεμα της ελιάς, Δημήτρης Πελεκούδας.

Η δραστηριότητα αυτή γίνεται για ένατη χρονιά,  στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής μάθησης. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην όλη διαδικασία, ενώ αμέσως μετά την συγκομιδή, στην αίθουσα του ΚΔΑΠ, ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους του Εκπαιδευτικού Πάρκου του Δήμου Πατρέων -που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό κομμάτι της διαδικασίας- για όλα τα στάδια της διαδικασίας του μαζέματος της ελιάς, μέχρι αυτή να καταλήξει να γίνει λάδι, γεμάτα ενθουσιασμό, αλλά και απορίες.

Το λάδι που βγαίνει από αυτό το πρόγραμμα, πάει στις Κοινωνικές δομές του Δήμου και συγκεκριμένα, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στα συσσίτια του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ)  καθώς και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.