Πάτρα: Έμειναν χωρίς νερό γιατί κάποιοι έκλεψαν καλώδια από την γεώτρηση!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκλεψαν καλώδια από τις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΠ στο Βελβίτσι κι άφησαν χωρίς νερό για ώρες τα νοικοκυριά σε Μποζαϊτικα, Προάστιο, Συχαινά και Ρίο!

Την Δευτέρα από τις 7 το πρωί οι βρύσες δεν έβγαζαν ούτε σταγόνα νερό με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και στα νοικοκυριά.

«Μείναμε τόσες ώρες, επιχειρήσεις και σπίτια, χωρίς νερό, δεν μας ενημέρωσε κανείς. Καλέσαμε τις βλάβες και πληροφορηθήκαμε πως λόγω κλοπής καλωδίων υπήρξε διακοπή της υδροδότησης. Και διερωτόμαστε, γιατί δεν υπήρξε 24ωρη φύλαξη στο σημείο από τη στιγμή που οι γεωτρήσεις αυτές υδροδοτούν πυκνοκατοικημένες περιοχές;» δήλωσε στην εφημερίδα «Γνώμη» με απορία και αγανάκτηση επιχειρηματίας της περιοχής.

Η ενημέρωση που είχαν οι πολίτες από την ∆ΕΥΑΠ ήταν ότι καταβαλλόταν προσπάθεια ώστε η υδροδότηση να αποκατασταθεί χθες το βράδυ μετά την αποκατάσταση της βλάβης στην μία γεώτρηση και το αργότερο μέχρι σήμερα το πρωί για την δεύτερη.

Ο πρόεδρος της ∆ΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας ανέφερε πως «για μια ακόμα φορά άγνωστοι δράστες έβαλαν στο στόχαστρο καλώδια της ∆ΕΥΑΠ με αποτέλεσμα να αφήσουν χωρίς νερό ένα με- γάλο μέρος του αρκτικού διαμερίσματος. Πρώτο μας μέλημα ήταν να αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατόν την βλάβη, κάτι που χρειαζόταν χρόνο. Παράλληλα, η διεύθυνση Ύδρευσης της ∆ΕΥΑΠ μόλις ενημερώθηκε για την κλοπή των καλωδίων που ηλεκτροδοτούσαν τις δύο βασικές γεωτρήσεις στο Βελβίτσι προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες υποβάλλοντας μήνυση κατά αγνώστων. Εκτιμούμε, πως δεν ήταν τυχαία ενέργεια και πως πίσω από την κλοπή των καλωδίων που είναι ιδιαίτερου βάρους βρίσκεται οργανωμένη ομάδα».

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία διερευνά προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.