Τα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μνημόνιο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Όμιλο Ηρακλής για την κατασκευή ενός πειραματικού ισόγειου δομήματος, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και καινοτόμων υλικών εντός της Πανεπιστημιούπολης Ρίου. Το δόμημα αυτό θα έχει επιδεικτικό χαρακτήρα στο πλαίσιο της προώθησης των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας υπό το πρίσμα της κυκλικής οικονομίας και θα χρησιμοποιηθεί ως κοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, ο Όμιλος Ηρακλής προτίθεται να παρέχει δωρεάν τα υλικά κατασκευής και να καλύψει τις δαπάνες για την μελέτη και την κατασκευή του δομήματος.

Πρόσκληση σε ημερίδα/έκθεση με τίτλο: «Ταξιδιώτες στον χρόνο – Νοσταλγικές διαδρομές στα αλφαβητάρια του παρελθόντος»

Το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης συνδιοργανώνουν, από τις 14 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου 2022, έκθεση αλφαβηταρίων από τις συλλογές του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με θέμα: Ταξιδιώτες στον χρόνο – Νοσταλγικές διαδρομές στα αλφαβητάρια του παρελθόντος. Η έκθεση φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 14 Νοεμβρίου, με ημερίδα που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης στις 18:00 (Υπατίας 4, Πανεπιστημιούπολη Πατρών, 26504). Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ. Οι βεβαιώσεις συμμετοχής θα αποσταλούν ηλεκτρονικά. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://library.upatras.gr/event/alfavitaria.

Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα: «Η Διδασκαλία της Ιστορίας της Ιατρικής στα Προγράμματα Σπουδών των Ιατρικών Σχολών» – 23/11/22

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ιστορίας της Ογκολογίας (ΕΕΙΟ), το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Η Διδασκαλία της Ιστορίας της Ιατρικής στα Προγράμματα Σπουδών των Ιατρικών Σχολών». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 από 17.00 έως 21.00 και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών. Σκοπός το σεμιναρίου είναι να θίξει το θέμα της διδασκαλίας της ιστορίας της ιατρικής στις Ιατρικές Σχολές και να χρησιμεύσει ως βάση για μελλοντική μελέτη του θέματος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο στο σύνδεσμο: https://upatras-gr.zoom.us/j/94758136292?pwd=VDI4cmk0a0E3VlpIejdEZzQ1c0dCZz09

Ημερίδα με θέμα: «Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Το παρόν και το μέλλον»

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο του Έργου «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών» διοργανώνει, με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ημερίδα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, με τίτλο: «Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Το παρόν και το μέλλον». Οι Πράξεις «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών» έχουν ως στόχο την αύξηση του ποσοστού έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών και την ισότιμη συμμετοχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των φοιτητών ΑμεΑ, των φοιτητών που ανήκουν σε Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) και χαμηλές εισοδηματικές τάξεις των AEI της χώρας, μέσω της ενίσχυσης σχετικών υποστηρικτικών δομών για το διάστημα από 1/10/2017 έως 30/9/2023. Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του έργου της Κοινωνικής Μέριμνας σε κάθε Πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα ένας απολογισμός των μέχρι τώρα δράσεων. Στην Ημερίδα συμμετέχουν εκπρόσωποι από την πλειοψηφία των Πανεπιστημίων της χώρας, όπου θα παρουσιάσουν το έργο και τις εκάστοτε δράσεις. Απώτερος στόχος της Ημερίδας είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών, γνώσεων, αποτελεσμάτων αλλά και η ανάπτυξη συνεργασιών/συνεργειών στο πλαίσιο ενίσχυσης και διασφάλισης της βιωσιμότητας των υπηρεσιών/ δομών υποστήριξης των φοιτητών/ τριών που ανήκουν στις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες. Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος, οι Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση». Με κεντρική ομιλία θα συμμετέχει η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και ώρες 09:00 – 17:00, ενώ μπορούν να την παρακολουθήσουν μέλη της ακαδημαϊκής και ευρύτερης κοινότητας.

Φόρμα Προεγγραφής: Υπάρχει δυνατότητα προεγγραφής στην Ημερίδα, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: https://socialwelfare.upatras.gr/forma-eggrafis-gia-imerida-oi-ypiresi/, Πληροφορίες Επικοινωνίας: Τηλέφωνο: 2610 969696, Email: socialwelfare@upatras.gr, Το ακριβές πρόγραμμα της Ημερίδας θα ανακοινωθεί άμεσα.

Έκθεση με τίτλο: «Κατανόηση της δυναμικής σχέσης Αρχαιολογίας-Κοινωνίας μέσα από το πρίσμα των γεωεπιστημών», 10/11/2022-15/02/2023

Ξεκίνησε στις 10 Νoεμβρίου 2022, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, η περιοδική έκθεση «Κατανόηση της δυναμικής σχέσης Αρχαιολογίας-Κοινωνίας μέσα από το πρίσμα των γεωεπιστημών», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2023. Η έκθεση υλοποιείται με αφορμή τον ερχομό και εγκατάσταση του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Πατρών και συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και τα Τμήματα Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της έκθεσης.

Εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών – Φθινοπωρινό Bazaar 1 + 1

Mε κάθε αγορά από το eshop των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Πατρών (https://publications.upatras.gr/) κερδίζετε 1 επιπλέον βιβλίο δωρεάν.

Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 30/11/2022. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο info-pup@upatras.gr

Εκδηλώσεις Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου

Επιστημονική Εκδήλωση – Ημερίδα

Φθινοπωρινή Συνάντηση Οφθαλμολογικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος & Πελοποννήσου (ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π.)

12/11/22

Περισσότερα: https://ofedep.conferre.gr/

Παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων

12/11/22

11ο Σεμινάριο Αιματολογίας «Από το κλινικοεργαστηρικό εύρημα στην αιματολογική διάγνωση και θεραπεία»

18-20/11/22

Περισσότερα: https://congressworld.gr/event/11o-seminario-aimatologias/

Αναλυτικές Πληροφορίες – Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο: https://www.facebook.com/conferupatras

H Διαπολιτισμική Διαμεσολάβηση ως Παράγοντας της Αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης και Εκπαίδευσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «H Διαπολιτισμική Διαμεσολάβηση ως Παράγοντας της Αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης και Εκπαίδευσης». Η εκπαιδευτική ημερίδα, που έλαβε χώρα στις 5 Νοεμβρίου 2022, διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Εργαστήριο Κοινωνιολογίας και Εκπαίδευσης) του Πανεπιστημίου Πατρών και από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Έδρα UNESCO) και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας του Ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών και την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Σκοπός της ημερίδας ήταν να θέσει ένα ευρύτερο πλαίσιο προβληματισμού για τον ρόλο της διαπολιτισμικής διαμεσολάβησης ως σημαντικού πυλώνα αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, εκπαίδευσης και κοινωνικο-οικονομικής ένταξης. Περισσότερα:  https://www.unic.ac.cy/h-diapolitismiki-diamesolavisi-os-paragontas-tis-apotelesmatikis-dimosias-dioikisis-kai-ekpaideysis/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.