Επιστολή κατοίκων της Ανατολικής Πάτρας προς Μητσοτάκη για τον καταυλισμό στον Ριγανόκαμπο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη σας στην Πάτρα, σας καλωσορίζουμε, με ενδιαφέρον και αγωνία για τα έργα που θα εξαγγείλεται.

Ειδικά στις εξαγγελλίες σας, αναμένουμε να έχετε εντάξει την παραχώρηση του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο, ακινήτου με στοιχεία ΑΒΚ 805 και 805Α, χωρικής αρμοδιότητας της ΕΤΑΔ.

Πρόκειται για δημόσιο ακίνητο που μπορεί να αξιοποιηθεί για δημόσιο σκοπό με χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και έρευνας όπως προβλέπεται από το Π. Δ του 2011.

Η παραχώρηση της χρήσης είναι αίτημα καθολικό αφού υποστηρίζεται από όλους τους Φορείς, δηλαδή με ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Πατρέων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βουλευτές του Νομού και από τους Συλλόγους, Κατοίκους του Ανατολικού Τομέα (Δήμου Πατρέων).

Κυρίως όμως είναι ένα δίκαιο αίτημα για την περιοχή και την πόλη αφού μπορεί να ενισχύσει τις δομές σε πολιτισμό και αθλητισμό και να αναπτυχθεί πολύπλευρα μέσα από την κατασκευή ενός πολυθεματικού πάρκου.

Έχουμε ήδη με αναλυτική επιστολή μας απευθυνθεί σε σας (την έχετε λάβει από τις 08-11-2022, με αριθ, πρωτ.: 5.578) και επανερχόμαστε ζητώντας και πάλι την παρέμβασή σας για την παραχώρηση της χρήσης σε Αυτοδιοικητικό Φορέα της πόλης, ώστε με την έγκαιρη χρηματοδότηση να ξεκινήσει η αξιοποίηση, η κατασκευή του Ανατολικού πάρκου.

Ευελπιστώντας στην ορθή κρίση και απόφασή σας, αναμένουμε τη σχετική εξαγγελία στην επικείμενη επίσκεψή σας, άλλως σας έχουμε ήδη ζητήσει να έχουμε συνάντηση μαζί σας, ώστε να σας αναλύσουμε δια ζώσης το δίκαιο αίτημα της περιοχής και της πόλης».

Με τιμή

Οι Σύλλογοι-Φορείς του Ανατολικού Τομέα του Δήμου Πατρέων.

1. ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ «Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ»

2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΧ.

3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ»

4. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ «ΕΚΦΡΑΣΗ»

5. ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΙΓΑΝΟΚΑΜΠΟΥ

6. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΗΡΟΚΟΜΗΤΙΣΑ»

7. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ”

8. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΡΩΜΑΝΟΥ»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.