ΕΙΝΑ – Παθολογική ΓΝ Πύργου: «Είστε επικίνδυνοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για ό, τι έχει γίνει και για ό, τι θα γίνει εφεξής»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιστολή της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας για την παθολογική κλινική στο νοσοκομείο του Πύργου και τις μετακινήσεις συναδέλφων τους:

Προς:

Υπουργό Υγείας κο Πλεύρη

Αναπλ.Υπουργό Υγείας κα Γκάγκα

Διοικητή 6ης ΥΠΕ κο Καρβέλη

Διοικητή ΠΓΝΠ κο Μπάκο

Διοικητή ΓΝΠ κο Θεοδωρόπουλο

Κοιν:

Διευθυντές Παθολογικών Κλινικών ΠΓΝΠ και ΓΝΠ

Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας ΠΓΝΠ και ΓΝΠ

ΟΕΝΓΕ

ΙΣΠ

Παθολογική «κλινική» ΓΝ Πύργου: Είστε επικίνδυνοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για ό, τι έχει γίνει και για ό, τι θα γίνει εφεξής

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το ποτήρι ξεχείλισε.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και τις άδειες του Συντονιστή Διευθυντή και Αναπληρωτή Συντονιστή Διευθυντή της Παθολογικής «κλινικής» του ΓΝΠύργου (των μοναδικών δηλαδή παθολόγων που έχουν απομείνει, που και αυτοί είναι μετακινημένοι από άλλες δομές υγείας!) δεν υπάρχει λόγος να μεταφέρονται εκεί με κίνδυνο της ζωής τους οι συνάδελφοι παθολόγοι από την Πάτρα και την Τρίπολη, για να προσφέρουν υπηρεσίες σε μια κλινική που δεν υφίσταται, που την διαλύσατε και επίσημα, τη διαλύσατε και τυπικά.

Αποκορύφωμα της τραγικής κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι για 10 σχεδόν ώρες έμεινε χωρίς καθόλου γιατρό η εφημερία της παθολογικής την Τρίτη 15.11, μετά την κατάρρευση και την εισαγωγή στην Καρδιολογική κλινική του συντ.Διευθυντή της Παθολογικής, με αποτέλεσμα να καλείται να εφημερεύσει επειγόντως αυθημερόν συνάδελφος από το ΓΝ Αιγίου, νοσοκομείο στο οποίο οι γιατροί που μεταφέρονται από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για να εφημερεύσουν εκεί, είναι περισσότεροι από τους γιατρούς με οργανική θέση!

Είναι προφανές ότι υπό αυτές τις συνθήκες η «λειτουργία» της παθολογικής «κλινικής» είναι πιο επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους πολίτες της Ηλείας από τη μη λειτουργία της.

Τις λύσεις για το σημερινό αδιέξοδο τις έχουμε περιγράψει πολλαπλές φορές σε όλες τις αρμόδιες αρχές . Τις αγνοήσατε. Οφείλετε να απολογηθείτε για το γιατί στην τοπική κοινωνία.

Την ευθύνη για τη διακινδύνευση ανθρώπινων ζωών λόγω της δική σας αδιαφορίας, δεν θα την αναλάβουν οι συνάδελφοί μας.

Καλούμε τους συναδέλφους παθολόγους να αρνηθούν με κάθε μέσο και τρόπο να εκτελούν τα παράνομα «εντέλλεσθε» μετακινήσεων από 1η Δεκέμβρη 2022 προς την Παθολογική «κλινική» του ΓΝΠύργου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.