Δυτ. Ελλάδα: Θλίψη για το θάνατο μιας μεγάλης ευεργέτιδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κανείς στο Μεσολόγγι δεν μπορεί να πιστέψει την είδηση του θανάτου της μεγάλης Μεσολογγίτισσας Ανίκας Ευαγγελάτου, η οποία αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής της στον εθελοντισμό και την προσφορά.

Η Ανίκα Ευαγγελάτου ήταν κάτοικος Ελβετίας όπου δραστηριοποιείτο και επαγγελματικά όμως κάθε χρόνο επισκεπτόταν το αγαπημένο της Μεσολόγγι. Ήταν μια ευαίσθητη γυναίκα με τεράστια προσφορά σε Ελλάδα, Ελβετία και Κύπρο.

Η αείμνηστη Ανίκα Ευαγγελάτου έπασχε από καρκίνο και το τελευταίο δίμηνο όπως αναφέρουν φιλικά της πρόσωπα με τα οποία διατηρούσε επαφή, η κατάσταση επιδεινώθηκε και σήμερα το πρωί δυστυχώς έφυγε από τη ζωή. Έφυγε από την ζωή μια Κυρία που πορεύτηκε με ευγένεια, καλοσύνη και προσφορά στον συνάνθρωπο. Ένας ευαίσθητος άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Με την δωρεά της Ανίκας Ευαγγελάτου δημιουργήθηκε το Κέντρο «Άγιος Παύλος» στην ημικατεχόμενη από τους Τούρκους Αμμόχωστο, που δίνει στέγη τροφή και εργασία σε άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Τον Απρίλιο του 2019 μάλιστα έγινε λαμπρή εκδήλωση στο διεθνώς γνωστό θέρετρο της Κύπρου «Αγία Νάπα», προς τιμήν της ευεργέτιδας. Η Ανίκα Ευαγγελάτου, μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της Στέφανο, διέθεσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την ανέγερση του κέντρου, αλλά και για την συντήρηση και λειτουργία του, δημιουργώντας και μια Ειδική Μικτή Επιτροπή Αρωγής Κύπρου – Ελβετία. Εκτός όλων αυτών όμως η Ανίκα Ευαγγελάτου, που λειτουργούσε τουριστικά γραφεία στη Λουκέρνη της Ελβετίας, ήταν πρωτοπόρα και στην διοργάνωση εκδρομών από την Ελβετία στην Κύπρο, προκειμένου να βοηθηθεί η πληττόμενη τότε Μεγαλόνησος, από την βάρβαρη Τουρκική εισβολή και κατοχή.

aixmi-news.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.